„Ialomiţa casa noastră frumoasă şi curată”
Consilierii judeţeni au aprobat, în cadrul ultimei şedinţe ordinare, un proiect de hotărâre cu impact pozitiv pentru mediu. Este vorba, mai exact, de asocierea Judeţului Ialomiţa cu Prefectura Judeţului Ialomiţa, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa şi Garda Naţională de Mediu, prin Comisariatul Judeţean Ialomiţa, pentru implementarea proiectului „Ialomiţa casa noastră frumoasă şi curată”.
În acest sens, a fost aprobată o contribuţie de la bugetul judeţean, în vederea achiziţionării de echipamente electronice de înregistrare video, necesare derulării proiectului, în valoare de 7.500 de lei. „Pentru îndeplinirea obiectivului, autoturismele, din dotarea Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul judeţean Ialomiţa, vor fi echipate cu sisteme electronice de înregistrare video, în scopul eficientizării activităţilor de prevenire a acţiunilor de abandonare a deşeurilor pe drumurile publice, la nivelul judeţului Ialomiţa. Vor fi achiziţionate 3 echipamente de înregistrare video pentru dotarea a 3 autoturisme, în vederea depistării contravenţiilor în materia protecţiei mediului care sunt de competenţa acestei instituţii. Scopul proiectului îl reprezintă protejarea mediului în zona drumurilor publice din judeţ, prin acţiuni de monitorizare desfăşurate de specialiştii Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu. Aceste acţiuni necesită achiziţionarea şi montarea unor sisteme electronice de înregistrare video, sprijinul operativ al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa şi sprijin de asigurare a mediatizării din partea Instituţiei Prefectului. Iniţiativa este în beneficiul direct al locuitorilor judeţului. Ţinând cont de responsabilitatea instituită prin Codul administrativ, în sarcina Consiliului Judeţean – de a crea cadrul necesar furnizării serviciilor de interes judeţean în domeniul protecţiei mediului – este necesară şi oportună această asociere”, a precizat Marian Pavel, preşedintele CJ Ialomiţa, specificând că, pe de o parte
vor fi surprinse eventuale fapte contravenţionale, iar prin mediatizarea proiectului se va realiza şi o componentă educaţională în vederea gestionării responsabile a deşeurilor şi a evitării depozitării acestora în locuri nepermise.
Asocierea se va concretiza printr-un acord, semnat de toate părţile responsabile, ce va defini sarcinile fiecărui partener, potrivit atribuţiilor legale proprii.
Ramona BUTNARIU