Hectare de vegetație distruse de foc, pe raza județului Ialomița

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru stingerea incendiilor și acordarea de prim ajutor. La nivel județean, 14 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
În perioada de referință, un echipaj de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, în municipiul Fetești. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 1,5 hectare, iar cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații deschise.
De asemenea, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o cisternă pentru lichidarea unui incendiu de baloți de paie, produs în localitatea Munteni – Buzău. Au ars aproximativ 1500 de kilograme de furaje, sub formă de baloți. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.
În ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 4 incendii înregistrate la nivel județean. Din totalul celor 4 incendii care au avut loc în perioada menționată, la nivel județean, 3 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată). În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )