Guvernul PSD-PNL împinge România spre un dezastru fără precedent

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, avertizează că Guvernul PSD-PNL împinge România spre un dezastru fără precedent, după ce într-un an, deficitul la bugetul de stat a explodat de la 24 la 34,2 miliarde de lei. „Cifrele ne arată că Ciucă şi Ciolacu au dus finanţele ţării în groapă şi i-au sărăcit pe români ca să îşi hrănească clientela de partid. Guvernul PSD-PNL şi-a bătut propriul record de tocare a banilor publici şi, într-un an, deficitul la bugetul de stat a explodat de la 24 la 34,2 miliarde de lei. Aceşti iresponsabili nu ştiu decât să continue sarabanda cheltuielilor şi să bage mâna în buzunarul oamenilor”, a atras atenţia Cătălin Drulă.
Liderul opoziţiei le cere liderilor PSD şi PNL să oprească jaful de la buget pentru clientela de partid. Drulă spune că astfel se vor găsi bani pentru salarii decente pentru profesori. „Prioritatea zero trebuie să fie oprirea jafului de la buget. Prin tăierea pensiilor speciale, a sinecurelor şi furturilor vor fi bani pentru salarii decente pentru profesori. USR a propus de acum un an soluţiile corecte: oprirea jafului de la buget, reformele şi investiţiile din PNRR, scăderea taxării pe muncă”, a mai adăugat preşedintele USR.
Deficitul la buget de stat a ajuns la 34,2 mld, adică 2,2% din PIB, la patru luni. Anul trecut, deficitul era 24 de miliarde, adică 1,8% din PIB pentru aceeaşi perioadă. Dacă se analizează deficitul la buget general consolidat la patru luni, acesta este 27.4 mld lei, 1,72% din PIB. Anul trecut, deficitul la bugetul general consolidat era de 16 miliarde, pe aceeaşi perioadă, respectiv doar 1,2% din PIB.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )