Guvernul PSD-PNL favorizează în continuare mafia pădurilor

PSD şi PNL acţionează pe modelul premierului Ciolacu: multe vorbe, zero fapte. Ei spun că vor să salveze pădurile, dar în realitate ministerele din Guvern refuză să calculeze impactul bugetar pentru DNA-ul Pădurilor, în încercarea de a bloca acest proiect să devină lege.
Deputata USR Diana Buzoianu a depus cererea privind obţinerea fişei financiare pentru proiectul privind DNA-ul pădurilor la Ministerul Finanţelor şi la Ministerul Justiţiei. De la Ministerul Finanţelor, răspunsul a fost că n-au date şi au pasat responsabilitatea la Ministerul Justiţiei. La Justiţie au zis că nu au atribuţii şi au redirecţionat iniţiatorii spre Ministerul Finanţelor. USR cere PNL-PSD să nu mai paseze responsabilitatea calculării impactului bugetar de la un minister la altul. România are nevoie urgentă de acest DNA al Pădurilor, o structură autonomă în cadrul Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu personalitate juridică, specializată în combaterea infracţiunilor silvice.
„Aşa arată ţara condusă de PSD şi PNL: o pasare continuă de responsabilitate, o incapacitate de a face un calcul. Cât de greu este, totuşi, să faci aceste calcule, având acces la date? Până se hotărăsc între ele ministerele cine are date, că acum pare că niciunul nu ştie nimic, noi pierdem ani din viaţă: patru ani în medie din cauza poluării aerului, iar pădurile din România dispar sub ochii noştri. Anual, din pădurile ţării noastre dispar ilegal 20 de milioane de metri cubi de lemn”, a spus Diana Buzoianu, iniţiatoarea proiectului.
Caravana DNA-ul Pădurilor organizată de USR a ajuns, în luna august, în 10 judeţe, printre cele mai afectate de infracţionalitatea de mediu, în care pădurile au fost furate masiv în ultimii ani, pentru a sta de vorbă cu oamenii şi cu reprezentanţi ai societăţii civile şi ai autorităţilor locale. USR a strâns cu această ocazie aproape 30.000 de semnături de susţinere a acestei iniţiative legislative.
USR face un apel la toţi parlamentarii, indiferent de culoarea politică, să voteze proiectul DNA-ul Pădurilor, atât de necesar dacă vrem ca pădurile României să fie salvate de la tăiere.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )