Gala de Box România – Italia, la Călăraşi!

Astăzi, începând cu ora 19.00, în Sala Polivalentă din municipiul Călăraşi, se va desfăşura Gala de Box România – Italia, rezervată pugiliştilor juniori. Evenimentul este organizat, în colaborare cu Federaţia Română de Box şi Clubul Sportiv Municipal Călăraşi, de Primăria Municipiului Călăraşi, în cadrul campaniei derulată sub sloganul „Fii inteligent, nu violent! Luptă în ring, nu pe stradă!”, împotriva violenţei şi pentru prevenirea bullying-ului, fiind, totodată, un omagiu adus memoriei fostului mare arbitru internaţional, Ioan Damian, un foarte bun ambasador al boxului călărăşean şi românesc pe meridianele globului.

Evenimentul a fost precedat de o conferinţă de presă, la care au participat: Marius Dulce (primarul municipiului Călăraşi); Vasile Cîtea (preşedintele Federaţiei Române de Box); Daniel Ion (secretarul genera al FR Box); antrenorii lotului naţional al României – Radu Zarif, Valentin Anghel, Georgian Anghel şi Petrişor Gănănău; antrenorii lotului naţional al Italiei, Franco Federici şi Ottavio Barone; antrenorii Relu Auraş şi George Perţea; Dumitru Chirilă (directorul CSM Călăraşi); tineri boxeri români şi italieni ce vor concura în gala de la Călăraşi.
Înainte de toate, primarul Marius Dulce a mulţumit celor prezenţi, rugându-i să păstreze un moment de reculegere pentru regretatul arbitru internaţional, Ioan Damian. Ulterior, a dat câteva amănunte legate despre cum a luat naştere iniţiativa. „Am discutat foarte în scurt şi, împreună cu antrenorii Valentin Anghel şi Georgian Anghel, am hotărât să organizăm o gală de box la Călăraşi. Ne-am gândit totodată şi la minunatul nostru Ion Damian, care nu mai este printre noi. Motivul care ne-a determinat să organizăm această gală este şi faptul că înainte de a fi violenţi în şcoli, trebuie să ne gândim să facem sport. Avem şi un slogan: Fii inteligent, nu violent! Luptă în ring, nu pe stradă! Le urez succes tinerilor pugilişti, să ofere un spectacol pe măsura valorii lor. Această «bilaterală» reprezintă şi un test util pentru ambele loturi, înaintea Campionatelor Europene ce vor avea loc luna viitoare, la Ploieşti. Sper ca iubitorii de sport să vină în număr cât mai mare la această gală, să ne bucurăm împreună de strădaniile acestor sportivi talentaţi, coordonaţi eficient de pe margine de antrenorii lor…Nu am rămas blocaţi doar într-o anumită zonă, să vorbim doar de fotbal şi handbal. Aşa cum se vede, ne axăm şi pe alte sporturi. Vrem să finanţăm toate sporturile, atât cât ne permite bugetul. Iar această Gală nu a necesitat un buget extraordinar şi este importantă căci am reuşit să aducem două loturi naţionale la Călăraşi. În felul acesta, toată lumea va fi cu ochii pe Călăraşi”, a precizat primarul Dulce, predându-i apoi microfonul preşedintelui Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea, pentru a oferi şi el câteva impresii vizavi de importanta competiţie. „Federaţia are un program de promovare a boxului, început acum trei ani şi jumătate. Mai ales acolo unde avem infrastructură umană, antrenori performanţi, de care Călăraşiul beneficiază. Avem oameni de mare valoare lângă noi. Rezultatele obţinute, munca şi dăruirea celor doi antrenori călărăşeni, fraţii Valentin şi Georgian Anghel, ne-au făcut să ne gândim că ar fi bine să organizăm această competiţie la Călăraşi, în memoria lui Ninel Damian. A contat şi determinarea domnului primar, un mare susţinător al sportului călărăşean, cu care am purtat discuţii încă din primăvară. Începând cu 21 iulie, la Ploieşti, avem Campionatul European de Juniori şi Junioare. Lotul de juniori al României se află în sală, aici, alături de domnul antrenor George Perţea, de la Brăila…Aştept cu mare interes ora 19.30, căci atunci va boxa sportiva noastră Lăcrămioara Perijoc, care se luptă pentru totul sau nimic, cu medalia pe masă. Iar medalia, îi asigură şi participarea la Olimpiada de anul viitor. Aceasta ar fi încă o bucurie pentru ceea ce se întâmplă la Călăraşi, prin pregătirea comună şi meciul ce va fi susţinut la Sala Polivalentă”, a subliniat preşedintele FR Box.
Directorul CSM Călăraşi, Dumitru Chirilă a scos în evidenţă importanţa sportului în viaţa oamenilor. „Sportul este cheia fericirii omului către împlinire şi bucurii deosebite. Împreună cu Federaţia de Box, la întâlnirile anterioare, cu primarul Marius Dulce şi antrenorii de la Secţia de Box a CSM, am hotărât să creăm un eveniment la Călăraşi. Iar venirea lotului naţional de Box al Italiei în România, ne-a dat ideea organizării acestui eveniment deosebit pentru Călăraşi – o întâlnire între Italia şi România, la nivel de juniori. Sperăm că vor fi foarte mulţi copii la această întâlnire şi că va reprezenta un stimulent pentru amatorii de sport şi doritorii de box din Călăraşi, spre a umple din nou minunata sală de box, pe care o avem în folosinţă, ce a produs deja mulţi campioni”, a declarat directorul CSM Călăraşi, Dumitru Chirilă.

„Evoluăm, împreună cu sportivii noştri”

O intervenţie a avut şi secretarul general al FR Box, Daniel Ion care a reamintit faptul că la Călăraşi, Sala de box a fost inaugurată, în 2015, cu Campionatul Naţional de Box Tineret. Iar acum, are loc primul turneu internaţional. „Asta arată potenţialul pentru o competiţie internaţională, de anvergură, pe viitor. Între timp, anul trecut, FR Box a organizat patru turnee internaţionale mari şi era un nou record pentru noi şi ambiţiile antrenorilor noştri. Anul acesta avem 7 turnee internaţionale organizate în România, inclusiv două de obiectiv – Campionatul European de Juniori şi Campionatul Balcanic, în toamnă. Evoluăm, împreună cu sportivii noştri. Dacă norocul este intersecţia dintre pregătire şi oportunitate, atunci în sală sunt mulţi sportivi norocoşi. I-am văzut în pregătire, oportunitatea este Campionatul European de luna viitoare. Le doresc succes şi sunt convins că mulţi dintre cei prezenţi aici, vor urca pe podiumul Campionatului European anul acesta la juniori. Iar în viitor, poate şi la seniori”, a apreciat secretarul general al FR Box.
La rândul lor, antrenorii lotului naţional de box al Italiei, Franco Federici şi Ottavio Barone au mulţumit pentru invitaţia neaşteptată şi faptul că alături de colaboratorii români reuşesc să înfăptuiască un lucru măreţ. „Această frumoasă gală pe care ne-o dorim şi am ajuns cu ea la Călăraşi, înfruntarea între România şi Italia nu ar fi fost posibilă dacă antrenorii Valentin şi Georgian Anghel nu mă pistonau, împreună cu administratorul public Ionuţ Savu”, astfel i-a făcut intrarea la cuvânt primarul Marius Dulce, antrenorului Valentin Anghel. „Vreau să îi mulţumesc, în primul rând, domnului primar Marius Dulce pentru oportunitatea de aduce această competiţie aici. Mulţumesc domnului preşedinte al FR Box pentru susţinerea acordată. Mulţumesc domnului director Dumitru Chirilă pentru sprijinul acordat în organizarea acestei competiţii. Şi, dacă tot sunt la capitolul mulţumiri, nu aş vrea să uit de domnul Ionuţ Savu care ne-a ajutat şi a fost alături de noi, de la începutul acestei idei. Ne-am gândit că este o bună ocazie, o Gală a prieteniei, să promovăm sloganul «Fii inteligent, nu violent! Luptă în ring, nu pe stradă!» Boxul este un sport ce se desfăşoară după reguli, un sport frumos care te învaţă să lucrezi în echipă, aşa cum am lucrat pentru această gală. Şi aşa cum lucrăm alături de colegii noştri, de la Centrul Naţional Olimpic de Juniori – CNOPJ Bacău şi Brăila, pentru a obţine cele mai bune rezultate la Campionatul European. Boxul te învaţă să lucrezi în echipă, să-ţi fixezi un obiectiv şi să-l atingi. Îi aşteptăm pe toţi la gală pentru a vedea un adevărat spectacol”, a încheiat şirul discursurilor antrenorul Valentin Anghel.
Una peste alta, Gala va avea minim 13 sau maxim 15 meciuri de box. Călărăşenii au echipa completă, cu toate categoriile acoperite. Italienii au avut probleme cu doi sportivi care nu s-au putut deplasa, dar vor apela la rezerve.
La final, primarul Marius Dulce le-a înmânat invitaţilor câte o Diplomă de onoare, mulţumindu-le pentru tot ce fac în acest frumos şi interesant sport.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )