Florin Cîțu, prins la mijloc în subiectul sondajului CURS 12-20 august

Un sondaj CURS efectuat în perioada 12-20 august arată că, în spatele dezvăluirilor legate de fapta premierului Cîțu, din urmă cu 20 de ani, de a conduce în stare de ebrietate, fiind reținut și condamnat, stau: tabăra Orban din PNL-47%, USR PLUS-20%, Servicii de Informații-13%, Klaus Iohannis-7%, PSD-5 %, altele-2 %.

Însă, în spatele acestor dezvăluiri nu stă nici Orban, nici Voiculescu. Vlad Voiculescu are mari afinități cu securitatea. De asemenea, cu siguranță, știa și Iohannis. De fapt, acesta a fost și modul prin care Cîțu a fost pus în față. Cu toții aveau nevoie de un țap ispășitor. Astfel a declarat senatorul AUR (Alianța pentru Unirea Românilor), filiala Ialomița, Rodica Boancă, în cadrul unei ediții „Subiectul Zilei” difuzată la radio Fresh FM.

„El este un țap ispășitor. De fapt, e nevinovat că el atâta poate săracul, s-a și văzut asta. La 29 de ani, eu aveam casă, familie, copii, nu știam cum să plătesc ratele, în câte locuri să mai muncesc. El ce făcea?  Era în America, bea, fuma, treaba lui, niciun gând să fie mare politician. Însă, vreau să zic așa, că aveam preocupări diferite. Terminasem și eu o facultate, un master, mă chinuiam în învățământ să dau examene.

Una peste alta, știau toți, doar că a existat conflictul Voiculescu-Cîțu. Conflictul ăsta are niște ascunzișuri și dedesubturi pe care încă nu le știm. O să le aflăm, probabil, din cărți la un moment dat. Iar odată și odată, lesa devine prea strânsă, tu ești într-o poziție și la un moment dat, așa, peste noapte, stai și îți dai seama: Eu am ceva putere în țara asta, știi? Adică eu chiar pot să mișc niște lucruri. Când ajungi sus, probabil că te apucă așa o euforie și ți se pune pe ochi o ceață și vezi lucrurile puțin deformate. Adică ți se pare că ești acolo pe vecie și că nu mai poți coborî. Așa a făcut și Cîțu. Când a văzut că toți îl acuză, a reacționat și l-a dat afară pe Voiculescu. Dar dacă ai un pic de demnitate, pleacă tu. El n-a plecat și s-a pornit cearta. Au făcut un protocol, dar când au ieșit în fața presei, a fost o scenă de râsul-plânsul. A ieșit Orban, a vorbit, a apărut imediat Cîțu la microfon, să zică: Eu am făcut, am stabilit, am încheiat, numai că ce să vezi? L-a faultat Barna. L-a dat în spate pe Cîțu și, apoi, și pe Orban. Ăsta a fost semnalul: Ai grijă că urmezi, ți-ai făcut de cap puțin, dar vezi că asta o să te coste. Ei bine, l-a costat mai mult sau mai puțin când s-a făcut puțin tam-tam în presă.

Premierul nu știe nici cât e prețul pâinii. Și dacă tu nu știi în ce țară trăiești, cum să știi să guvernezi? Domnul Vîlceanu, la fel, nu știe cât este salariul minim. Cum să guvernezi o țară, dacă tu nu știi de unde pleci? Deci cum poți tu să crești salariile? Stau săracii oameni cu gura căscată, doar doar o mai pica o firimitură, poate și-o face milă Guvernul și o mai pune 100 de lei acolo la salariu. Și te trezești că ăla habar n-are cât ai tu salariul”, a adăugat senatorul AUR Rodica Boancă.

La întrebarea din cadrul sondajului „Câtă încredere aveți în instituții?”, procentele rezultate sunt următoarele: Pompierii-66%, armata-61%, Biserica-61%, iar pe ultimele trei locuri se află Guvernul, cu 7%, partidele, cu 30% și Parlamentul, cu 30%.

Conducerea țării a avut grijă, de-a lungul anilor, să decredibilizeze aceste instituții. În opinia senatorului AUR, sondajele sunt niște făcături, măsluiri ale realității de către unii oameni care au această abilitate de a manipula informația. De multe ori, nici nu ajung la 100% în calculele pe care le fac ei. „În decembrie 2020, nu figura niciun sondaj. Și se știe foarte bine că, în acea lună, cu o zi înainte de alegeri, AUR nu apărea nici la televiziuni, nici în sondaje, pe nicăieri și, totuși, de undeva a ieșit cu 10% în Parlament”, a încheiat senatorul AUR Ialomița, Rodica Boancă.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )