Finanţare pentru tineri sportivi şi artişti prin Programul MOL de promovare a talentelor

Organizat pe bază de concurs de proiecte, Programul oferă sprijin financiar tinerilor talentaţi şi cu rezultate bune, pentru achiziţionare de materiale, echipament, instrumente muzicale şi pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare la concursuri interne şi internaţionale, festivaluri, cantonamente.
Proiectele se depun online, până în 15 iunie inclusiv, pe pagina Fundaţiei Pentru Comunitate – https://pentrucomunitate.ro/talente. Se pot înscrie elevi născuţi între 1 ianuarie 2005 şi 31 decembrie 2015, echipe de sportivi sau ansambluri artistice de la şcoli, licee, cluburi sportive sau de expresie artistică din România, cu elevi din categoria de vârstă menţionată, care au obţinut rezultate foarte bune la concursuri naţionale şi internaţionale în domeniul sportiv sau artistic şi au nevoie de sprijin material pentru dezvoltarea şi continuarea carierei.
Fondul total al Programului este de 560.000 lei. Un solicitant poate să obţină finanţare în valoare maximă de 10.000 lei pentru achiziţionare de materiale, echipament, instrumente sau alte produse necesare pregătirii, în vederea obţinerii de performanţe în domeniul sportiv sau artistic şi/sau pentru acoperirea cheltuielilor de transport pentru participanţi, ca să poată ajunge la concursuri naţionale sau internaţionale, antrenamente, cantonamente sau tabere de profil, cursuri, expoziţii, concerte. Un participant poate depune o singură solicitare de finanţare. Proiectele vor fi evaluate de două jurii de specialitate, prezidate de Violeta Beclea-Székely, vicecampioană olimpică şi mondială la atletism, de violonistul Márkos Albert, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj. Rezultatele se publică până în 15 august.
Cel mai longeviv concurs de proiecte din domeniu, ajuns la cea de-a 18-lea ediţie, Programul MOL de promovare a talentelor este organizat de Fundaţia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de Compania MOL România.
În cadrul celor 17 ediţii anterioare, derulate între anii 2006-2022, au fost acordate finanţări în valoare de peste şase milioane de lei, pentru 3.340 de tineri talentaţi.
Detalii şi formularul de înscriere se găsesc pe https://pentrucomunitate.ro/talente.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )