Filmul documentar istoric „Regele Mihai: Drumul către casă” va fi proiectat joi, 21 iulie, la Călăraşi!

În cadrul festivalului Cinelatino de la Călăraşi, cu suportul Tenaris şi al Caravanei TIFF, joi, 21 iulie 2022, la Sala „Barbu Ştirbei”, la ora 18.00, va avea loc proiecţia documentarului istoric „Regele Mihai: drumul către casă”, producţie care a primit cel mai mare scor în votul publicului în cadru Tiff Cluj, în acest an.
Filmul documentar istoric „Regele Mihai: drumul către casă” include noi materiale despre perioada complicată a tinereţii Regelui Mihai, aşa cum a fost descrisă în jurnalul personal al Reginei Maria. Documentarul prezintă detalii din perioada de izolare personală şi socială a Regelui Mihai, pe parcursul exilului din Elveţia, dar şi motivele pentru care Regele a ezitat să se întoarcă în România. Totul, din perspectiva celor care i-au fost aproape în acea perioadă. Această versiune îmbogăţită a filmului pune accent şi pe interacţiunile Regelui cu CIA după exilul din 1948. „Sunt bucuros să promovez pentru publicul din România cele trei filme realizate împreună cu echipa mea: Războiul Regelui (2016), Maria, Inima României (2018) şi Regele Mihai: Drumul către casă (2021). Documentarele prezintă o parte importantă din istoria României, din 1860 până în prezent. Sper ca publicul român să afle mai multe despre eroii săi vizionându-le”, a declarat producătorul de film John M. Florescu.
Turneul Naţional de Educaţie Istorică 2022 este o continuare a celui din 2019, de promovare a filmului documentar „Maria, Inima României“, ce a început în luna mai, la Bucureşti. Acesta include noua versiune a filmului „Regele Mihai: Drumul către casă”. Proiecţiile vor ajunge în Bucureşti, Iaşi, Braşov, Alba Iulia, Deva, Alexandria, Călăraşi, Sinaia, Cluj, Curtea de Argeş, Târgovişte, dar şi în alte oraşe.
Turneul îşi propune să acopere întreaga ţară pentru ca filmele să poată fi văzute de un public cât mai larg, din toate păturile sociale. Acest proiect de educaţie istorică, prin documentare istorice, este susţinut de History Channel, Banca Transilvania, BAT România, Groupama, Nuclearelectrica. „Cred in istorie, iar trecutul bineînţeles în prezent reflectă viitorul”, afirmă Dan Drăghicescu, producător asociat. Acesta va fi prezent la proiecţie pentru o sesiune de întrebări Q&A cu audienţa, după film.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )