Fii vocea generației tale!

Consiliul Tineretului din România, în colaborare cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România, organizează, în perioada 5 octombrie 2021-31 martie 2022, proiectul „Tineri. Voce. Reprezentare”. Scopul acestora este sprijinirea implicării tinerilor în soluționarea problemelor societății prin campanii de advocacy.

În cadrul acestui proiect, 25 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani din întreaga țară interesați de reprezentarea drepturilor și intereselor celor la fel ca ei, vor avea oportunitatea de a-și dezvolta competențele de planificare și implementare a campaniilor de advocacy. De asemenea, aceștia vor fi introduși în specificul activității de reprezentare prin intermediul a două module de formare (5-10 octombrie, respectiv luna noiembrie).

Ulterior, grupați în echipe, participanții își vor însuși coordonarea unor campanii de advocacy care vor ajuta la extinderea rețelei tinerilor ce activează pentru obiectivele comune ale societății. Astfel, vor deveni o voce pentru generația din care fac parte.

Odată încheiat acest proiect, participanții vor avea atât posibilitatea să continue să se implice în activități organizate de Consiliul Tineretului din România. Mai mult, vor face parte din diferite structuri neguvernamentale de tineret active în procese de advocacy.

Astfel, dacă ești unul dintre tinerii care își doresc un viitor mai frumos în România și consideri că proiectul nostru te-ar ajuta să aduci o schimbare, te poți înscrie online. Perioada pusă la dispoziție în acest sens este 7-15 septembrie, iar ceea ce trebuie să faci e să completezi formularul https://forms.gle/TJYxx8es6gqNLjUU8.

Toate noutățile legate de acest proiect se vor publica pe site-ul www.ctr.ro și/sau pe pagina de Facebook a Consiliului Tineretului din România. Participarea este gratuită!

300 de tineri la Summit-ul Tinerilor 6.0: MOZAIC, la Constanța

La Constanța, Capitala Tineretului din România 2021-2022, la începutul lunii octombrie, își vor da întâlnire 300 de tineri pentru a lua parte la MOZAICUL Tinerilor. Summitul Tinerilor 6.0: MOZAIC. Este un eveniment definitoriu pentru mișcarea de tineret din România. Evenimentul are loc în contextul Constanței – Capitală a Tineretului din România, 2021-2022. Summitul Tinerilor este unul dintre cele mai ambițioase proiecte dedicate învățării, dezbaterii și generării unor politici pentru tineri. Programul propus pentru această ediție își dorește să reflecte îndeaproape conceptul MOZAIC. Acesta se vrea a fi cât mai variat, îmbinând evenimentele cu caracter formal cu cele mai puțin formale. Astfel, în

perioada 6-10 octombrie tinerii participanți, cu vârste cuprinse între 16-35 de ani, vor lua parte la ateliere, sesiuni plenare, activități non-formale și culturale. Oportunități de sprijin ale ecosistemului de tineret; Atelier de educație financiară; Tinerii – Ambasadori pentru orașe verzi și curate; Cum combatem fake news? sau Trusă de prim-ajutor pentru sănătatea mintală sunt doar câteva dintre activitățile care se vor derula în cadrul evenimentului de la Constanța.

Summitul Tinerilor 6.0: MOZAIC pornește de la componenta culturală a Constanței. Această componentă reprezintă cel mai definitoriu exemplu de mozaic cultural de pe teritoriul României, fiind sugestiv pentru întreaga regiune dobrogeană. Acesta este un oraș multi-etnic în care toate comunitățile conviețuiesc pașnic de mai multe secole. De asemenea, există și comunitățI precum cele ale aromânilor, puternic ancorate în comunitate, care însă și-au păstrat tradițiile.

Tinerii din România constituie la rândul lor un mozaic. Sunt diferiți din punct de vedere al originii geografice, sociale, a studiilor sau fie și doar a hobby-urilor și perspectivelor despre viață. Diversitatea și unicitatea fiecărui tânăr reprezintă un mare plus pentru orice comunitate, în contextul în care acesta este integrat. Summitul Tinerilor este organizat Guvernanța Capitalei Tineretului din România – Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația Tinerilor din Cluj (FTC), Grupul PONT și BCR – Banca Comercială Română, împreună cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța și Primăria Municipiului Constanța.

Evenimentul va găzdui și prima etapă a proiectului „Tineri. Voce. Reprezentare”.

Petruța RIDICHE

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )