FarmConect România – oportunitatea de a descoperi agricultura românească de top în weekend

Doar două zile mai au la dispoziţie cei care nu au vizitat până acum FarmConect România – Târgul Agriculturii Româneşti, un eveniment complet dedicat agriculturii româneşti, organizat de Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România (FAPPR), cu sprijinul autorităţilor locale. Ajuns anul acesta la a doua ediţie, târgul are loc până duminică, 3 septembrie, inclusiv, pe platforma industrială a Municipiului Slobozia (Şoseaua Brăilei, nr. 14, Slobozia).
Structural, evenimentul păstrează conceptul-fundament al FarmConect şi cuprinde două componente: o componentă expoziţională şi una educativă. Componenta expoziţională prezintă ultimele tehnologii agricole din domeniul geneticii, al tehnicilor inovative de fertilizare şi protecţie a plantelor, aducând mai aproape fermierii de cele mai performante utilaje agricole ale momentului. Totodată sunt prezenţi producătorii locali, care oferă vizitatorilor, cu generozitate, rodul muncii lor. Componenta educaţională oferă oportunitatea de intra în contact cu consultanţă de calitate pentru provocările de bază ale agriculturii: fluxurile agricole, cum pot fi eficientizate resursele energetice, logistice şi metodele folosite pentru a deveni un sector sustenabil, soluţii pentru educarea noilor generaţii de agricultori şi cum pot fi luate cele mai bune decizii pentru a mânca mai sănătos, direct de la producătorii autohtoni. Toate aceste teme de interes major sunt dezbătute pe larg, în cadrul Conferinţelor Tematice ale FarmConect, împreună cu speakeri şi moderatori cu o înaltă experienţă în domeniu. „Fermierii din România au astăzi capacitatea de a-şi reprezenta interesele şi pot face mai mult pentru a promova modelul de agricultură românesc. Un astfel de târg ne va da posibilitatea să arătăm cum facem astăzi agricultură în România, cum se produc hrana şi materiile prime pentru industria agroalimentară şi care este implicarea noastră, a agricultorilor, în dezvoltarea satelor româneşti. Îi aşteptăm în continuare pe toţi slobozenii şi nu numai să viziteze Târgul FarmConect, unde am pregătit diverse activităţi şi multe alte surprize”, a precizat Nicolae Sitaru, preşedintele FAPPR România.
Programul de astăzi, Sâmbătă, 2 septembrie, cuprinde o Conferinţă tematică „Cât de sigură este hrana noastră? (10.30-11.30, la Centrul de Conferinţe Multimedia); Atelier pentru Copii – Poveştile florii soarelui la „Şcoala mea, Natura”, un proiect marca Ameropa Grains (10.30 -14.00, Zona Copii); Atelier de împletit spice (11.00-12.00, Muzeul Naţional al Agriculturii); Spectacol Basme cu cai (12.00-12.20, Zona Manej); Atelier de împletit coroniţe, un proiect marca Floress Events (12.00-14.00, Zona Meşteşugari de lângă Muzeul Naţional al Agriculturii); Concursul „Mămăliga de aur” susţinut de LIBRA Bank (14.00-15.00, Zona producători locali) şi Spectacol Basme cu cai (15.00-15.20, Zona Manej).

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )