Facebook se implică în mecanismul naţional „Alertă Răpire Copil”

 

Pe 30 iunie, Facebook a lansat un proiect prin care să sprijine Poliţia Română cu mediatizarea cazurilor, în cadrul Mecanismului „Alertă Răpire Copil”.

„Alertă Răpire Copil” este un mecanism naţional de alertă publică. Acesta se declanşează în situaţii de răpire a unui copil sau în situaţii în care un copil dispărut. După declanşarea alertei, cine are vreo informaţie despre copilul răpit, trebuie să anunţe imediat poliţia.

Prin această responsabilitate pe care şi-a asumat-o Facebook, de a deveni partener al Mecanismului „Alertă Răpire Copil”, face posibilă diseminarea, de către utilizatorii platformei, a alertelor generate în cazul declanşării mecanismului. România, prin Poliţia Română, este cea de-a 24-a ţară din lume în care Facebook se implică în căutarea copiilor răpiţi.

Mediatizarea alertelor prin intermediul acestei platforme necesită transmiterea acestora într-un format specific către aceasta. În afară de informaţiile specifice transmise către Facebook, mesajul de activare va fi însoţit de un link URL către comunicatul de presă al Poliţiei Române, în legătură cu respectivul caz, comunicat publicat pe pagina www.politiaromana.ro sau pe pagina oficială de Facebook a instituţiei. Astfel, utilizatorii vor putea accesa, prin intermediul link-ului, mai multe informaţii legate de cazul mediatizat.

De la operaţionalizarea Mecanismului, în anul 2011, au fost declanşate 8 alerte, care au fost clarificate rapid, în urma investigaţiilor făcute de poliţişti şi a informaţiilor obţinute de la cetăţeni. Fiecare caz a avut caracteristici şi rezolvări specifice.

Mecanismului „Alertă Răpire Copil” este similar sistemului „Amber Alert” din Statele Unite ale Americii.

Petruţa RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )