Expoziție lansată de Gheorghe Mosorescu, la Slobozia, chiar de ziua lui

Sâmbătă, artistul plastic Gheorghe Mosorescu și-a sărbătorit ziua de naștere printr-o expoziție proprie de lucrări, la Centrul Cultural „Ionel Perlea” Slobozia. Pentru a cinsti această zi importantă, alături de artist s-au aflat directorul Centrului Cultural Slobozia, Clementina Tudor, președintele Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) Ialomița, filiala Slobozia, Gheorghe Petre și criticul de artă Ana Amelia Dincă.
Directorul Centrului Cultural „Ionel Perlea” Slobozia, Clementina Tudor, a rămas impresionată de mesajul lucrărilor lui Gheorghe Mosorescu, simţindu-se, totodată, onorată să fie prezentă în sală alături de artist.
„Suntem la o expoziție de autor, aniversară, care pe noi, cei de la Centrul Cultural, ne onorează în mod deosebit. Este prima mea întâlnire cu o expoziție integrală a domnului Gheorghe Mosorescu și am rămas fără cuvinte, subjugată de eleganța lucrărilor și de mesajul expozițiilor. În urma discuțiilor cu domnul Gheorghe Mosorescu, am înțeles că lucrurile adevărate nu sunt complicate. Sunt simple și au la bază frumosul, menirea fiecăruia pe acest pământ. Așa cum domnul Mosorescu își intitulează și expoziția «Inter mundos», noi oamenii pendulăm în mai multe lumi. Aceste lucrări ne dau ocazia și unei introspecții a sinelui nostru, care ne influențează și marchează, conștient sau nu. În intenția de a aduce la Slobozia artiști și lucrări care să contribuie la construirea acestui spațiu cultural, avem un parteneriat foarte solid, prin UAP Slobozia Ialomița – filiala reprezentată de domnul Gheorghe Petre – și criticul de artă, Ana Amelia Dincă”, a declarat Clementina Tudor.

În continuare, Gheorghe Petre a vorbit despre învățătura pe care artistul Gheorghe Mosorescu o transmite noilor generații, dar și tuturor spectatorilor ce se pot bucura de frumusețea lucrărilor. „Am bucuria de a fi astăzi alături de un artist care, cu siguranță, este și va fi prezent în arta plastică românească. Ne-a făcut astăzi o demonstrație, prin care vedem că este mare lucru să îți păstrezi specialitatea și să evoluezi în ea. Este o lecție pentru tinerii care vor să devină artiști și pentru noi toți, privitori, iubitori de artă. Astăzi împlinește și o vârstă frumoasă și îi urez: La mulți ani!”, a precizat președintele UAP Slobozia.

La finalul evenimentului, artistul sărbătorit, Gheorghe Mosorescu, a încheiat prin a spune că fiecare cuvânt de laudă îl face mândru și îl provoacă să evolueze în continuare. „Nu sunt obișnuit cu atâtea cuvinte frumoase. Asta mă obligă și trebuie să mă gândesc în continuare la ceea ce fac. Sper să dovedesc că tot ce s-a spus astăzi aici are și va avea acoperire. Mulțumesc doamnei director Clementina Tudor pentru ideea de a mă aduce la Slobozia cu această expoziție. Eu sunt bucuros că am putut să răspund invitației și să creez tuturor o plăcere. Având la bază un învățământ mai vechi și fiind tributar conceptului de frumos, am ținut și țin în continuare ca lucrările mele să reprezinte, indiferent de ce transmit, frumosul. Artele plastice rămân pentru mine artele frumosului. Sper ca această expoziție să bucure privitorii și să îi facă să pună întrebări. Și eu am multe întrebări și nu găsesc răspunsuri întotdeauna”, a susținut Gheorghe Mosorescu, autorul expoziției.

Petruța RIDICHE

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (1 )