Examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2022, s-a încheiat cu proba scrisă obligatorie a profilului și proba scrisă la alegerea profilului și a specializării

Probele scrise din cadrul sesiunii iunie – iulie 2022 a examenului național de bacalaureat au continuat marți, 21 iunie, cu proba obligatorie a profilului și miercuri, 22 iunie, cu proba la alegere a profilului și a specializării.
A doua probă scrisă oferă elevilor, în funcție de profilul absolvit, posibilitatea de a susține examen la Matematică (pentru profilul real) sau la Istorie (pentru profilul umanist). Din cei 1.481 de elevi înscriși, s-au prezentat la proba din obligatorie 1.371 de candidați (92,57%), 110 fiind declarați absenți. De asemenea, trebuie menționat că 402 de candidați au susținut proba la Istorie, iar 969, aparținând profilului real, la Matematică.
A treia probă scrisă oferă elevilor posibilitatea de a susține examenul la discipline încadrate profilului umanist, respectiv celui real, la alegere. 1.459 de candidați s-au înscris, iar 1.363 s-au prezentat (93,42%) la proba scrisă de miercuri. Din școlile ialomițene, pentru profilul real, au susținut examenul de astăzi 723 de candidați, iar pentru cel umanist au optat 640. De amintit că există candidați din promoțiile anterioare care susțin una sau două probe, celelalte fiind promovate și recunoscute în sesiunile precedente.
Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse sau transmise tot în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun sau transmit o declarație-tip. În cadrul ei, se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, atât prin creștere cât și prin descreștere. Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului. Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație publică subiectele și baremul de corectare pentru fiecare probă scrisă, zilnic, la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro.
Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să parcurgă, cumulat, mai multe etape sau condiții. Este vorba despre recunoașterea, echivalarea sau susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. De asemenea, acesta trebuie să susțină toate probele scrise și să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea. Iar media notelor obținute la probele scrise trebuie să fie 6, cel puțin. Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. La nivelul judeţului Ialomiţa, linia TELVERDE este 0800816243. Numărul poate fi apelat gratuit până pe 23 iunie, între orele 8:00 – 16:00.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )