Evenimente cu foc şi fără foc, gestionate de pompierii ialomiţeni!

Pompierii ialomiţeni au fost prezenţi la datorie 24 de ore din 24, pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, produse la nivel local. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor sau salvarea animalelor din medii ostile vieţii reprezintă doar câteva exemple dintre cele 57 de misiuni desfăşurate de salvatorii ialomiţeni, pe parcursul a 72 de ore (11-13.11.2022). La nivel judeţean, 41 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, conform celor precizate de sublocotenentul Georgeta Popescu (purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” Ialomiţa).
Astfel, în data de 11.11.2022, un echipaj de salvatori din cadrul Detaşamentului de pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă a fost solicitat să intervină la o misiune de salvare sau recuperare a unui animal din medii ostile vieţii (porc de aproximativ 100 de kilograme) căzut într-o groapă adâncă de 1,5 metri, în localitatea Balaciu. Animalul a fost recuperat în condiţii de siguranţă cu accesoriile din dotare şi predat proprietarilor.
Două echipaje de salvatori din cadrul Staţiei de pompieri Ţăndărei, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD au intervenit la un accident rutier produs pe raza localităţii Gura Ialomiţei, în care au fost implicate două autovehicule (un autotren şi o autoutilitară) şi patru persoane. În sprijinul acestora a acţionat şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Ialomiţa. În urma evenimentului rutier au rezultat două victime conştiente, cooperante şi neîncarcerate, care au fost evaluate şi monitorizate de echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior fiind transportate la Spitalul Orăşenesc Ţăndărei. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor la locul accidentului.
În perioada de referinţă, trei echipaje operative din cadrul Detaşamentului de pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD au intervenit la un accident rutier produs în localitatea Moviliţa, pe DN 2, în care au fost implicate trei autoturisme şi opt persoane (7 adulţi şi un minor cu vârsta de aproximativ 3 ani). În sprijinul acestora a acţionat şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Ialomiţa. În urma impactului a rezultat o victimă, conştientă, cooperantă şi neîncarcerată, care a fost monitorizată la locul solicitării de către echipajele medicale, ulterior fiind transportată la Spitalul Municipal Urziceni, pentru investigaţii suplimentare.
În data de 11.11.2022, salvatorii din cadrul Staţiei de pompieri Ţăndărei au intervenit la un accident rutier, produs în oraşul Ţăndărei, în care a fost implicat un autoturism, în urma căruia a rezultat o victimă, conştientă, cooperantă şi neîncarcerată. În sprijinul acestora a acţionat şi un echipaj al SAJ Ialomiţa, tip B2. După acordarea primului ajutor medical la faţa locului, aceasta a fost preluată şi transportată la Spitalul Orăşenesc Ţăndărei. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor la locul accidentului.
De asemenea, în data de 12.11.2022, în jurul orei 14.00, salvatorii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Urziceni au fost solicitaţi să intervină la un accident rutier, produs în localitatea Moviliţa, pe DN 2, în care au fost implicate două autoturisme, în urma căruia au rezultat două victime, conştiente, cooperante şi neîncarcerate. După acordarea primului ajutor medical la locul accidentului, acestea au refuzat transportul la spital. O intervenţie soldată cu victime a avut loc duminică, în jurul orei 18.45, când un echipaj operativ din cadrul Detaşamentului de pompieri Slobozia a intervenit pentru asigurare măsuri PSI, în urma exploziei unei butelii de aragaz, în locuinţa unui cetăţean din comuna Griviţa, sat Smirna. În sprijinul acestora au acţionat şi două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Ialomiţa. Explozia nu a fost urmată de incendiu. În urma deflagraţiei a rezultat rănirea celor doi proprietari ( persoană de sex masculin în vârstă de aproximativ 63 de ani, prezentând arsuri de gradul I şi II, la nivelul feţei şi persoană de sex feminin în vârstă de aproximativ 70 de ani, prezentând arsuri la nivelul membrelor inferioare şi a părului). Victimele au fost evaluate de către echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior fiind transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia. Au fost distruse geamul şi uşa bucătăriei.
O altă misiune, care a necesitat efort complex din partea salvatorilor ialomiţeni, a avut loc duminică, 14.11.2022, în jurul orei 00.00, când trei echipaje operative din cadrul Staţiei de pompieri Feteşti, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă au fost solicitate să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, produs la locuinţa unui cetăţean din municipiul Feteşti. În sprijinul acestora a acţionat şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Ialomiţa. După o intervenţie de aproximativ trei ore, incendiul a fost lichidat. Au ars: acoperişul locuinţei construit din astereală din lemn şi învelit cu ţiglă, pe o suprafaţă de aproximativ 130 de metri pătraţi, patru uşi de interior din lemn şi 8 geamuri PVC. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jarul, generat de un coş de fum neprotejat termic.
În data de 11.11.2022, un echipaj de intervenţie, din cadrul Detaşamentului de pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă a fost alocat pentru stingerea unui incendiu produs la un stâlp de distribuţie a energiei electrice, în comuna Alexeni. Au ars aproximativ 50 de centimetri de cablu electric. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
În data de 12.11.2022, în jurul orei 13.15, salvatorii militari din cadrul Staţiei de pompieri Ţăndărei au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generate de producerea unui incendiu la un grup de transformare a curentului electric, în oraşul Ţăndărei, în urma căruia au ars aproximativ 2 metri liniari de izolaţie cablu electric şi 3 contactori de tensiune din postul de transformare. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric.
Pompierii militari ialomiţeni au mai asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor pe durata desfăşurării următoarelor evenimente: 6 meciuri de handbal, ce s-au desfăşurat în sala sporturilor ,,Andreea Nica”, din complexul Municipal ,,1 Mai” din municipiul Slobozia; Meciul de fotbal, Liga diviziei C, dintre C.S.Amara şi C.S.Dunărea Călăraşi ce s-a desfăşurat pe stadionul din oraşul Amara. „În continuare, pompierii militari rămân mobilizaţi, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate. Informații despre modul de comportare, în cazul producerii unor situații de urgență, pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (3 )