Eveniment regional USR PLUS, la Amara

Pe 25 septembrie, a avut loc, la Amethyst Events, Amara, un eveniment regional organizat de Filiala USR PLUS Ialomiţa, în cadrul căruia au fost invitaţi reprezentanţi ai celor trei candidaţi pentru Biroul Permanent Naţional. Sistemul de vot este, de data aceasta, foarte interesant şi unic în România. Mai exact, votul se poate acorda, atât unei liste întregi, cât şi persoanelor din cadrul ei. De altfel, se pot vota membri de pe liste diferite. Cele două liste se numesc: Curaj – pentru Dan Barna şi Uniţi – pentru Dacian Cioloş.

În sală au fost prezenţi Dragoş Cătălin Teniţă (deputat), Mihai Poliţeanu (deputat), Alexandru Dimitriu (fost secretar de stat la Ministerul Justiţiei), Cristian Seidler (deputat), Cristian Ghinea (fost ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene),  Octavian Săvoiu (liderul USR PLUS Ialomiţa) şi Allen Coliban (primarul ales al municipiului Braşov).

Aşa cum se ştie, Dan Barna, Dacian Cioloş şi senatorul Irineu Darău sunt cei care şi-au depus candidatura pentru preşedinţia USR PLUS. La alegerile câştigate de Dacian Cioloş, Irinel Darău a obţinut, în primul tur, un procent de aproximativ 10% din voturi. Acesta a pierdut, astfel, alegerile în faţa lui Dacian Cioloş, care nu şi-a manifestat susţinerea pentru niciunul dintre cei doi candidaţi rămaşi în competiţie.

,,Am încercat să păstrez un ton absolut imparţial”

Congresul USR PLUS din 2-3 octombrie se va desfăşura în sistem hibrid: fizic şi online, în sala de la Romexpo. Numărul maxim de persoane care vor putea sta în sală în acelaşi timp este de 150 de persoane. Bineînţeles, pe parcursul întregului eveniment, se vor lua  măsuri de prevenire a infecţiei COVID 19 şi nu vor fi primite persoanele nevaccinate.

Liderul USR PLUS Ialomiţa, Octavian Săvoiu a declarat că organizaţia judeţeană nu susţine niciun candidat sau echipă. Filiala va fi prezentă la Congres cu şase delegaţi. „Pentru alegerea preşedintelui, votul îl dau membrii. Eu, în calitate de preşedinte USR PLUS Ialomiţa, nu am avut nicio ieşire publică în care să-mi manifest susţinerea faţă de vreunul dintre candidaţi. Personal, eu am un vot, pe care o să mi-l exprim, dar este o chestiune în rândul membrilor. La nivel de conducere a organizaţiei, am încercat să păstrez un ton absolut imparţial. Prin această dezbatere, se doreşte influenţarea unor opinii. Noi, însă, ne deosebim de celelalte partide prin oameni, membri, iar democraţia pe care o promovăm la televizor chiar este adevărată”, a specificat preşedintele USR PLUS Ialomiţa, Octavian Săvoiu.

Fostul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, îl susţine, fără doar şi poate, pe Dan Barna. Îl vede un lider cu experienţă şi al cărui loc este la fotoliul de preşedinte al USR PLUS. „Îl susţin pe Dan Barna pentru că este liderul care a dus partidul în toate campaniile interne. El a arătat că are nas de om politic cu viziune şi a spus că vrea ca USR PLUS să crească, să fie un partid mare. Dan Barna a condus partidul USR spre fuziunea cu PLUS şi cred că ar trebui să continuăm pe acest drum”, a declarat Cristian Ghinea.

În schimb, Alexandru Dumitriu (fost secretar de stat la Ministerul Justiţiei) îl susţine pe Dacian Cioloş, pentru că l-a îndrumat mult, încă de la debutul lui în politică. „Îl susţin pe Dacian Cioloş, pentru că m-a inspirat să ies din zona de confort, să las toată cariera în spate şi să intru în politică. Asta nu înseamnă că nu avem în politică oameni excepţionali şi oricine ar fi preşedinte ar face o treabă bună. Noi avem de ales doar între bine şi mai bine. Eu cred că acest mai bine înseamnă Dacian Cioloş, pentru că are o anvergură care să ne permită să depăşim pragul de 17% şi să ne lansăm spre 30%. Astfel, în 2024, vom putea să fim principala forţă politică din România”, a precizat Alexandru Dimitriu.

Edilul Braşovului, Allen Coliban, şi-a dorit ca senatorul Irineu Darău să câştige biroul USR PLUS. Acest vot acordat lui, a considerat că poate fi o variantă în plus, mai nouă şi mai eficientă pentru întreaga alianţă. „Noi l-am sprijinit în primul tur pe senatorul Irineu Darău, pentru că am considerat că e o a treia cale, una de echilibru, nu neapărat bazată pe varianta ex-USR şi ex-PLUS şi pe care o dorim cu toţii cât mai repede trecută. Acum, în turul al doilea, Irineu a menţionat că nu susţine pe niciunul dintre cei doi candidaţi rămaşi în cursa pentru preşedinţia partidului. A îndemnat pe fiecare să aleagă după conştiinţa proprie. Profităm şi de acest context al alegerilor interne, pentru a vorbi despre acele lucruri de care partidul are nevoie. Avem nevoie de curaj în propunerea obiectivelor pentru 2024 şi pentru a accepta mesajul transmis de electorat. Trebuie să facem schimbări. În următoarea rundă, vom susţine candidatul care ne convinge că îşi va putea duce promisiunile la îndeplinire”, a precizat Allen Coliban.

Petruţa RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )