Evaluarea activităţii şi rezultatele obţinute de Jandarmeria Ialomiţa, în anul 2022

Joi, 02 februarie 2023, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Ialomiţa a avut loc evaluarea activităţii instituţiei pe anul 2022. Bilanţul a fost prezentat de către inspectorul şef al IJJ Ialomiţa, colonelul Costel-Marius Dobre, în prezenţa cadrelor unităţii. Din partea conducerii Jandarmeriei Române, la eveniment a participat directorul Direcţiei Control şi Verificări Interne, colonelul Gabriel Niţoi.
În anul care s-a încheiat, pentru asigurarea şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, structurile operative ale Jandarmeriei Ialomiţa au executat 8.268 de misiuni specifice, atât independent, cât şi în cooperare cu alte instituţii. Pe timpul misiunilor au fost constatate 357 de infracţiuni, fiind aplicate 3.333 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 745. 885 lei, dintre care 616 – avertismente scrise. Au fost puse în executare 419 de mandate de aducere, emise de instanţele de judecată şi organele judiciare, iar prin sistemul naţional de urgenţă „112” sau telefonic, la dispeceratul inspectoratului, jandarmii ialomiţeni au intervenit în peste 1.000 de cazuri.
Totodată, pe parcursul anului trecut, au fost desfăşurate 113 acţiuni preventiv-educative, ce au avut ca scop respectarea ordinii şi siguranţei publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, precum şi informarea populaţiei în special a tinerilor, cu privire la consecinţele manifestărilor violente sau antisociale. În ceea ce priveşte paza şi protecţia instituţională, supravegherea şi ordinea publică în zona obiectivelor din competenţă, s-a asigurat paza unui număr de 18 obiective, precum şi paza, supravegherea şi intervenţia a 267 de kilometri de conducte magistrale de transport produse petroliere, echipamentele şi instalaţiile aferente acestora.
„Pe timpul îndeplinirii atribuţiilor şi executării misiunilor specifice au fost întâmpinate şi greutăţi a căror analiză s-a realizat oportun de către conducerea unităţii, astfel fiind identificate măsurile necesare pentru diminuarea sau eliminarea impactului acestora asupra activităţii instituţiei. Prin efortul comun al personalului unităţii, cu aportul eşaloanelor superioare şi cooperarea cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, misiunile au fost îndeplinite, modul de executare a acestora definind într-un fel rolul important pe care îl are IJJ Ialomiţa în cadrul sistemului de ordine şi siguranţă publică”, a precizat colonelul Costel-Marius Dobre, şeful IJJ Ialomiţa.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )