Evaluarea activităţii şi rezultatele obţinute de Jandarmeria Ialomiţa în anul 2021

Zilele acestea, jandarmii ialomiţeni au organizat o şedinţă de evaluare a activităţii pe anul trecut, la sediul unităţii. Activitatea s-a desfăşurat în cadru restrâns, cu respectarea normelor sanitare, în sistem videoconferinţă cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.
La şedinţă au participat online: colonelul Costel-Marius Dobre (inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa); Marin Constantin (prefectul judeţului Ialomiţa), Gheorghe Babagianu (subprefectul judeţului Ialomiţa) şi şefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din Ialomiţa.
În anul care s-a încheiat, pentru asigurarea şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, structurile operative ale Jandarmeriei Ialomiţa au executat 10.223 de misiuni specifice, atât independent cât şi în cooperare cu alte instituţii. Pe timpul misiunilor, au fost constatate 286 de infracţiuni şi s-au aplicat aproximativ 5.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.032.500 lei, dintre care 795 au fost avertismente scrise. De asemenea, au fost puse în executare 426 de mandate de aducere, emise de instanţele de judecată şi organele judiciare, iar prin sistemul naţional de urgenţă „112” sau telefonic la dispeceratul inspectoratului, jandarmii ialomiţeni au intervenit în peste 700 de cazuri, cărora s-au dat curs în mod operativ. Totodată, pe parcursul anului trecut, au fost desfăşurate 30 acţiuni preventiv-educative, care au avut ca scop respectarea ordinii şi siguranţei publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, precum şi informarea populaţiei, în special a tinerilor, cu privire la consecinţele manifestărilor violente sau antisociale.
În ceea ce priveşte paza şi protecţia instituţională, supravegherea şi ordinea publică în zona obiectivelor din competenţă, s-a asigurat paza unui număr de 18 obiective, precum şi paza, supravegherea şi intervenţia a 267 de kilometri de conducte magistrale de transport produse petroliere, echipamentele şi instalaţiile aferente.
În încheiere, reprezentantul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a făcut aprecieri pozitive faţă de activitatea desfăşurată în anul 2021 şi a prezentat cele mai importante direcţii de acţiune ale Jandarmeriei Române pentru anul 2022.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )