Evaluarea activității și rezultatele obținute de Jandarmeria Ialomița în 2023

Vineri, 26 ianuarie 2024, a avut loc la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița o sesiune de evaluare a activității desfășurate în anul 2023. Evenimentul a fost marcat de prezentarea bilanțului de către inspectorul șef al I.J.J. Ialomița, colonelul DOBRE Costel-Marius. În cadrul acestei evaluări, au fost prezenți membri ai cadrelor unității și reprezentanți din conducerea Jandarmeriei Române, cu domnul colonel DOBRE Sabin-Bogdan prezent în sistem de videoconferință, împuternicit șef Direcție Logistică.
Unul dintre aspectele evaluării a fost încadrarea unității la un nivel de 70,70%. În scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, structurile operative ale Jandarmeriei Ialomița au desfășurat un număr de 8800 de misiuni specifice, atât independent cât și în cooperare cu alte instituții. Pe durata acestor misiuni, au fost constatate 303 de infracțiuni, iar jandarmii au aplicat 2421 de sancțiuni contravenționale, însumând o valoare totală de 483.704 lei. De asemenea, au fost puse în executare 237 de mandate de aducere emise de instanțele de judecată și organele judiciare. Prin intermediul sistemului național de urgență „112” sau prin apel telefonic, dispeceratul inspectoratului a gestionat peste 1100 de intervenții ale jandarmilor ialomițeni.
De asemenea, în anul 2023, s-au desfășurat 263 de acțiuni preventive și educative, având ca scop promovarea respectării ordinii și siguranței publice, a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor. S-a acordat o atenție deosebită informării populației, în special a tinerilor, cu privire la consecințele manifestărilor violente sau a traficului și consumului de substanțe interzise. În domeniul pazei și protecției instituționale, Jandarmeria Ialomița a asigurat securitatea a 18 obiective, precum și paza, supravegherea și intervenția pe o lungime de 267 de kilometri de conducte magistrale de transport produse petroliere, împreună cu echipamentele și instalațiile aferente acestora.
Pe parcursul îndeplinirii atribuțiilor și misiunilor specifice, au fost identificate și analizate greutăți întâmpinate de către unitate. Conducerea a intervenit prompt pentru identificarea măsurilor necesare în vederea diminuării sau eliminării impactului acestora asupra activității instituției. Prin efortul comun al personalului unității, susținut de eșaloanele superioare și cooperarea eficientă cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, Jandarmeria Ialomița a demonstrat încă o dată importanța și rolul său vital în cadrul sistemului de ordine și siguranță publică. Misiunile îndeplinite cu succes confirmă dedicația și profesionalismul jandarmilor, consolidând încrederea comunității în această instituție vitală pentru asigurarea securității publice.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )