„Eu privesc trecerea lui Marian Neacşu, la poziţia de secretar general al Guvernului, strict ca pe o mutare profesionistă”

Aşa cum se ştie, Pro România a deschis şirul negocierilor cu PSD, pentru o posibilă fuziune încă din luna noiembrie a anului trecut. Dacă la un moment dat negocierile s-au împotmolit, după ultimele sondaje de opinie, subiectul a reintrat în atenţie, căci principalele partide politice încearcă să-şi consolideze poziţia în perspectiva alegerilor din 2024. Cu toate că Victor Ponta negociază cu Marcel Ciolacu fuziunea, o parte din liderii PSD nu agreează deloc ideea ca fostul premier să reintre în partid.
Coordonatorul Organizaţiei Judeţene Pro România Călăraşi, Răzvan Meseşeanu subliniază că adevăratele negocieri se vor purta atunci când partidul va finaliza alegerile interne, căpătând astfel o legitimitate. „S-a stabilit deja că până undeva la sfârşitul lunii martie 2022, absolut toate filialele judeţene să aibă finalizate alegerile interne, culminând cu Conferinţa Judeţeană. Adică, să se renunţe la statutul de coordonatori şi să se treacă la cel de preşedinţi plini, aleşi de organizaţii. Aşa este şi firesc, fiindcă se obţine stabilitate şi legitimitatea dată de votul colegilor. Este foarte clar că trebuie întâi să finalizăm procesul de alegeri interne. Fără aceste alegeri, fără legitimitatea dată de vot, nu stă nicio forţă politică la masă cu noi. Avem apoi, Congresul. Ulterior, vom sta la masă, dacă e cazul, căci putem să mergem şi singuri, în continuare. În condiţiile în care se erodează această bilaterală PSD –PNL, e posibil să mergem pe cont propriu la alegerile din 2024. Cine crede că Pro România are după ultimele sondaje 1% – ce sunt date ca rezultate pentru cine comandă – se înşală. Este o chestiune ilogică. Noi totuşi, avem în toată ţara primari, vicepreşedinţi de Consilii Judeţene, primari de municipii, consilieri locali, consilieri judeţeni. Chiar nu avem cum să fim doar la procentul de 1%. Ni se doreşte moartea politică, dar nu va fi aşa. Este foarte posibil să mergem singuri, să stăm la masă cu PSD-ul, să fim ofertaţi şi de către PNL… E clar că filonul Pro România este mai social democrat. Dar, are şi înclinaţii spre liberalism, căci se ştie foarte clar că pe vremea guvernării Ponta s-au luat cele mai liberale măsuri. Însă, deocamdată, ne întărim. Dacă ar fi să fiu eu în locul premierului Ponta, cred că cea mai bună soluţie ar fi să mergem pe cont propriu”, a precizat la Radio Fresh FM, în cadrul Emisiunii „Subiectul Zilei” Răzvan Meseşeanu.
Printre altele, cea mai importantă şi recentă pierdere o reprezintă plecarea lui Marian Neacşu, acesta fiind numit, la propunerea PSD, în funcţia de secretar general al Guvernului. Totuşi, Răzvan Meseşeanu, nu vede această numire ca un prim pas spre fuziunea cu PSD. „M-aş hazarda să spun că numirea lui Marian Neacşu în funcţia de secretar general al Guvernului este un prim pas spre absorbţie a Pro România. Marian Neacşu este un profesionist în administraţie, la fel ca orice fost coleg care a fost apreciat. Eu privesc trecerea lui Marian Neacşu, la poziţia de secretar general al Guvernului, strict ca pe o mutare profesionistă. Îi felicit pe cei de la PSD că l-au convins pe Marian Neacşu să meargă în Secretariatul General al Guvernului. Nu o privesc ca o racolare de partid, ci strict ca pe o mişcare extrem de inteligentă a PSD, să aducă un om care ştie ce vrea, ştie cu ce se mănâncă. Marian Neacşu va fi un element de mare eficacitate pentru Guvernul Ciucă”, a mai adăugat Răzvan Meseşeanu, coordonatorul Organizaţiei Judeţene Pro România Călăraşi.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )