„Eu nu văd nicio asociere la Călăraşi, atâta timp cât nu există o colaborare nici acum, în această coaliţie”

De ceva vreme, în spaţiul public a fost lansată ideea cum că cele două mari partide – PSD şi PNL – aflate actualmente la guvernare, ar avea în plan să candideze pe liste comune la alegerile de anul viitor, mai puţin la cele europarlamentare. Se vorbeşte şi despre faptul că liderii ambelor partide negociază în secret o alianţă care ar urma să se numească Blocul Democrat, menit să zdrobească ascensiunea Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), un partid considerat de sorginte extremistă şi un pericol pentru democraţie. Liberalii şi social-democraţii îşi propun să obţină funcţiile de preşedinte, premier dar şi un număr record de şefi de consilii judeţene şi primar.
Vizavi de acest aspect, liderul Organizaţiei Judeţene PSD Călăraşi Vasile Iliuţă spune că a participat, zilele acestea, la o discuţie cu şeful de partid, însă nu peste tot se poate bate palma. „Domnul preşedinte Marcel Ciolacu vrea să facem alianţe locale, acolo unde cele două partide se pot înţelege. Este vorba de toate alegerile, în afară de cele europarlamentare. Singurele alegeri care nu pot fi comune sunt europarlamentarele. Fiind parte din partide politice diferite, nu putem să facem asociere sau alianţe. Restul, că sunt locale, parlamentare sau prezidenţiale, putem să facem orice tip de asociere în teritoriu. Dacă este să vorbesc de Călăraşi… Eu nu văd nicio asociere la Călăraşi, atâta timp cât nu există o colaborare nici acum, în această coaliţie. La nivel naţional, coaliţia funcţionează, dar pe plan local, nu. Nu vreau să-i vorbesc de rău pe colegii noştri de la PNL, spun doar că au fugit cu scaunele şi nu-i mai găsim, s-au pitit. Prefectul atacă toţi primarii PSD. E o coaliţie formală, doar pe hârtie, nu este una funcţională. Şi, mai avem un exemplu la municipiul Călăraşi. Alin Drăgulin iese cu tot ce înseamnă critici la adresa primarului în funcţie, iar noi funcţionăm într-o coaliţie. O fi coaliţie sau e una doar în capul lor, că nu vor decât funcţii pentru ei, ca să obţină nişte scaune şi salarii bune? Cred că asta e coaliţia la Călăraşi. Noi încercăm să venim cu variante şi soluţii. Facem o administraţie pentru oameni, cu persoane puse de cetăţeni în funcţii, care să le reprezinte cu adevărat interesele. Noi recunoaştem că votul cetăţenilor ne-a adus pe aceste funcţii şi vom decide numai în folosul lor”, a precizat preşedintele Vasile Iliuţă, în cadrul unei recente conferinţe de presă.
Întrebat de jurnalişti, printre altele, ce s-a mai întâmplat cu propunerea PSD privind eliminarea cumulului pensie – salariu la stat, liderul a răspuns că în nici un caz, aceasta nu a fost abandonată. „Propunerea va apare în legea pensiilor. De asemenea, pensiile speciale şi ale magistraţilor vor fi şi ele impozitate. Vor fi nişte termene şi în acest caz, guvernanţii PNL şi PSD trebuie să fie foarte atenţi cum le vor introduce. Nu va mai fi prin ordonanţă de urgenţă, ci asumarea răspunderii guvernamentale pe această restructurare, reaşezare a tot ce înseamnă funcţii, pensii şi venituri obţinute din bugetul de stat. La Consiliul Politic Naţional, preşedintele Marcel Ciolacu ne-a spus un singur lucru, că avem 120 mii de funcţii de director la nivel naţional. Nu are toată Europa atâtea funcţii de director câte avem noi astăzi la nivel naţional. Suntem o ţară de directori, o ţară de conducători şi din ce în ce, actul administrativ se slăbeşte. Avem tot mai multe opinii şi muncim tot mai puţin. Eu cred că această reformă e binevenită. Eu la Călăraşi am început să o fac, dar am fost sancţionat. Sunt şi în prezent, a trebuit să împrumute CJ bani pentru a plăti salariile… Asta e legislaţia din România şi mă supun hotărârilor judecătoreşti. Continuăm să ne ducem promisiunile, pe care le-am făcut cetăţenilor, la bun sfârşit”, a mai adăugat preşedintele PSD Călăraşi.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )