„Eu nu fac neapărat politica partidului, ci pe a oamenilor din Ciulniţa”

La finalul anului trecut, cel mai puternic nucleu al Organizaţiei ALDE Ialomiţa, în frunte cu preşedintele Ionel Gae, s-a alăturat Puterii Umaniste. După care, în luna ianuarie, a anului în curs, a început tatonarea cu liberalii, PNL dorind să absoarbă, prin fuziune, ALDE. Demersul nu pare surprinzător, ţinând cont că ALDE e liberal de sorginte.
Cel puţin aşa apreciază primarul comunei Ciulniţa, Stelică Gheorghe care a fost exclus nu demult din partid, din cauză că cică ar fi colaborat cu ,,inamicul”, respectiv liberalii. Alături de el a fost exclusă şi o colegă de la Gheorghe Lazăr. „Am fost exmatriculat, se mai întâmplă. Nu există inamici. Eu nu consider că avem inamici. Toţi factorii politici nu sunt adversari. Asta este marea problemă a noastră. Sunt jucători. Nu ne socotim acum, că el îmi ia mie ceva sau eu trebuie să îi iau lui ceva. Noi suntem jucători şi fiecare vrem să ne promovăm ideile. Nu sunt adeptul ideii că m-a născut mama liberal şi stau acolo aşa. Nu, eu discut cu toţi factorii politici. Am prieteni peste tot. Jucăm în echipa asta şi îmi fac treaba acolo unde sunt, indiferent dacă sunt pe flancul drept sau stâng. Nu neapărat îl văd pe cel cu care joc ca duşman, ci ca un prieten căruia vreau să-i demonstrez că sunt mai bun decât el… Pe noi ne-a dat afară pentru că poate ne-am expus prea mult punctul de vedere. Aşa am fost eu, mai din topor şi le-am spus ce nu-mi convine. Iar asta, poate că pe unii i-a supărat, pe alţii nu…Eu nu am de ce să mă supăr. Singurul pe care mă supăr sunt eu. Poate că n-am ştiut să fac ceea ce trebuia, dar asta e, mi-o asum, soarta. Merg mai departe”, a precizat la Radio Fresh FM, în cadrul emisiunii „Subiectul Zilei”, primarul Stelică Gheorghe, specificând că totuşi, conducerea centrală ALDE nu l-a lăsat să plece, chiar dacă a intervenit decizia de excludere. L-au chemat şi i-au zis că va trebui să preia organizaţia. „Există decizia respectivă, dar mi-au zis că atâta timp cât ei cred că cineva, cum sunt eu, poate să sprijine aripa existentă în zonă, mă roagă să îi ajut în continuare ca să poată să meargă mai departe, că sunt alături de PNL. Automat, trebuie să existe şi din partea ALDE cineva care să coordoneze organizaţia. Eu sunt deschis, vorbesc cu toată lumea…Dar, între timp, decizia de excludere a fost anulată, căci nu fusese trimisă la Bucureşti. Iar conducerea centrală nu a luat-o în calcul, căci a considerat că trebuia să fie anunţată, pentru a lua act de ceea ce s-a hotărât…Deci, sunt în continuare membru ALDE, partidul pe lista căruia am candidat. În cazul meu şi dacă îmi spune că m-a dat afară sau se întâmplă ceva, pe Hotărârea judecătorească, pe care am primit-o după alegeri, până la următoarele ALDE rămâne”, a subliniat Stelică Gheorghe.
În ce priveşte fuziunea prin absorbţie, cu PNL, alesul local nu poate spune că agreează neapărat ideea, dar nici nu o contestă. Mai cu seamă că ALDE s-a desprins din PNL. „Noi suntem, practic, latură liberală. În partea liberală, am mulţi colegi cu care am colaborat bine şi înainte. Nu am avut nicio apăsare, în sensul de a face pasul, atunci când a plecat către ALDE. Asta fiindcă a avertizat la momentul respectiv că vor interveni neînţelegeri şi s-a ajuns la o fărămiţare. Dar, am cunoscuţi, prieteni, colegi, cu care am discutat, ne-am înţeles, am făcut schimb de informaţii şi ne-am sprijinit pe anumite probleme. Repet, eu nu fac neapărat politica partidului, ci pe a oamenilor din zonă. Toţi primarii aleşi se gândesc, în primul rând, la cei pe care îi reprezintă, ce i-au desemnat să fie administratorii zonelor dumnealor…ALDE are, într-adevăr, 861 consilieri locali, 12 consilieri judeţeni şi primari. Dar, asta nu îi asigură PNL-ului un confort la alegerile din 2024. Nimeni nu are un confort. Înainte de alegerile din 2020, avea cineva confort pentru USR sau AUR? Cine se gândeşte la aşa ceva se îmbată cu apă rece. Depinde foarte mult – peste 70%, cred eu, până în 90% – de ceea ce vor face edilii în zonele respective şi cât de mare încredere au cetăţenii în ei…Nu poţi să-i mulţumeşti pe toţi. Dumnezeu, că e Dumnezeu şi nu-i încălzeşte pe toţi odată. A apus un soare şi la fiecare le vine rândul când trebuie. Nici eu nu mi-am propus niciodată să-i mulţumesc pe toţi. În schimb, ce mi-am propus este ca atunci când fac ceva, să pot să umblu cu capul sus pe stradă, să nu-mi fie ruşine să mă uit în ochii omului. Nu vreau să fiu nevoit să mă scuz, că am zis că fac ceva şi n-am făcut. Promisiunea pe care o faci este mai grea decât datoria. În cazul datoriei, te poţi scuza, să spui că nu ai acum, dar te duci şi faci rost. O rezolvi. Dar în cazul promisiunii, nu te-a pus nimeni să scoţi din gură că tu faci chestia aia”, a mai adăugat primarul comunei Ciulniţa.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )