„Eu cred că România are şansa de a se restabiliza, după dezastrul ce a cuprins ţara timp de doi ani”

Aşa cum se ştie, de anul trecut, după o criză de aproape trei luni de zile, România are un nou Guvern, cu puteri depline, condus de Nicolae Ciucă, acesta fiind învestit în Parlament cu susţinerea PSD -PNL-UDMR şi a Grupului Minorităţilor Naţionale (318 voturi „pentru” şi 126 „împotrivă”). Tot atunci a fost lansată şi ideea – care unora li se pare năstruşnică – de guvernare pe 7 ani, cu premier de la PNL şi PSD prin rotaţie.
Soluţia avansată de coaliţie i se pare greu de realizat lui Ionel Gae, preşedintele interimar al Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), Filiala Ialomiţa. Asta mai cu seamă că neînţelegerile între cele două mari formaţiuni – PSD şi PNL – se manifestă destul de des. „Este destul de greu de crezut că această coaliţie va rezista atâţia ani. După cum se vede, la scurt timp, a apărut o discuţie foarte conflictuală, între cele două partide, pe tema Ordonanţei privind energia. Şi, asta ne face să credem că durata acestei guvernări va fi una scurtă. Însă, cred că venirea PSD la guvernare este un plus pentru România, pentru oameni. În sensul că asigură un echilibru în Parlament şi o majoritate care să poată să permită luarea unor măsuri pentru repararea problemelor create oamenilor în timpul pandemiei. Dar şi să avem măsuri clare pentru sprijinirea economiei, mai ales a întreprinderilor mici şi mijlocii şi a societăţilor cu capital românesc ce produc mare parte din PIB-ul României”, a precizat la Radio Fresh FM, în cadrul emisiunii „Subiectul Zilei”, Ionel Gae.
Acum în Parlament există o majoritate lejeră, parlamentarii coaliţiei adunând 321 voturi, mai mult decât necesarul adoptării oricărui proiect de lege. Deci, lucrurile ar trebui să meargă ca la carte, neavând piedici în a implementa tot ceea ce au promis oamenilor. „Este necesară o majoritate atunci când vrei să vii în forţă şi să readuci România pe o anumită poziţie, de a se începe din nou dezvoltarea, a continua proiectele demarate în zona de infrastructură la nivel naţional şi judeţean. Sunt multe de făcut, dar sperăm ca PSD, prin venirea la guvernare, să aducă acel plus de care toţi oamenii au nevoie şi îl aşteaptă…Referitor la numirea lui Nicolae Ciucă în funcţia de premier, cred că a fost un compromis, pentru că el vine dintr-o zonă neutră. Este militar de carieră. Nici Florin Cîţu nu a agreat prea mult această propunere. Dar, pentru a împăca şi capra şi varza, a fost nevoie de un compromis, aşa cum se întâmplă adesea în politică. Cred că premierul Nicolae Ciucă poate echilibra cele două partide în luarea unor decizii, atunci când apar conflicte. Aşa cum s-a întâmplat şi cu ordonanţa pe energie. Cred că şi cuvântul premierului Ciucă a contat. Accentuez că el este un punct de echilibru între cele două forţe politice mai mari. Şi, s-a ajuns la această nominalizare fiindcă erau la mijloc multe ambiţii politice, între PSD şi PNL. Iohannis, ca preşedinte al României a avut un punct forte în această privinţă…Revenind la alianţă, nu trebuie să uităm că România – fiind membru al Uniunii Europene – este din ce în ce mai influenţată şi de politicile luate la nivel european sau chiar în ţările puternice, precum Germania. Acolo, alegerile parlamentare au fost câştigate de social democraţi care sunt de stânga şi au guvernat alături de cei de dreapta. A fost tot o guvernare de compromis. Deci, nu trebuie să ne mire că în România a apărut această guvernare PSD – PNL şi cu ceilalţi. În momente de criză trebuie să se ia anumite decizii…Eu cred că România are şansa de a se restabiliza, după dezastrul ce a cuprins ţara timp de doi ani şi să poată pune bazele unei dezvoltări coerente, pe toate domeniile…Noi, Partidul Umanist, trebuie să urmărim, la nivel naţional şi european, parcursul de dezvoltare a României, cu actuala coaliţie. Şi, prin toate forţele posibile – în Parlamentul României, Parlamentul European, societatea civilă – să luptăm şi să venim cu propuneri de îmbunătăţire a calităţii vieţii oamenilor”, a mai adăugat Ionel Gae, preşedintele interimar al filialei Partidului Umanist Social Liberal în Ialomiţa.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )