„Eu cred că o să dau în judecată Guvernul ăsta”

Guvernul se gândește și la români și este gata să le dea banilor persoane care se vaccinează. Acestea vor primi tichete de masă. Deci, astfel, cei care se imunizează cu schema completă de vaccinare vor beneficia de o alocație de hrană în valoare totală de 100 de lei, sub formă tichetelor de masă. De asemenea, actul normativ prevede că se aprobă o organizare a loteriei de vaccinare, tot ca măsură pentru încurajarea imunizării cât mai multor români. Loteria, care încă nu se știe dacă va fi implementat, constă în acordarea de premii în bani cetățenilor, vaccinați cu schema completă. Pentru anul acesta, prima extragere se preconizează că va avea loc în luna octombrie, premiile totale sunt în valoare de 5 milioane de lei.

Asta este ca o mită electorală. Guvernul trebuie dat în judecată cât mai curând posibil. Profită de oamenii cu o situație materială precară, promițându-le mulți bani, pe care cine știe când îi vor vedea… Astfel a declarat senatorul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), Rodica Boancă, în cadrul unei ediții a emisiunii „Subiectul Zilei” difuzată la postul de radio Fresh FM.

Privind subiectul acestei „loterii”, Rodica Boancă este dispus să meargă, personal, să facă o plângere la Înalta Curte de Casație și Justiție, în interesul românilor. „Mie mi se pare mită. Eu cred că o să dau în judecată Guvernul asta, îi vei face o plângere la Direcția Națională de Anticorupție. Chiar o să mă duc la Parchetul General, la Înalta Curte să depun și eu o plângere. Adică profiți de mine că sunt sărac și n-am ce mâncă și mă fraierești că îmi dai niște bani, pe care nu știu când îi mai primesc. Și cu tichetele la fel. Ăștia au rămas cu sindromul pungii. Sindromul uleiului. «Mai dă-le, Nicule, o sută». Câte o sută, câte o sută, numai să-l tacă, și așa sunt amărâți. Mie asta mi se pare strict corupție, mită, abuz de putere, trafic de influență, toate sunt incluse în această constrângere. Ei ce spun: Acolo unde nu se poate să-i forțăm, pe ăia mai săraci îi păcălim așa. Le mai dăm niște bani și, de foame, se duc și se vaccinează. Eu zic că nu e normal ”, a subliniat senatorul AUR, Rodica Boancă, adăugând că toată această mișcare a condus ar fi fost de înțeles dacă erau puse la punct alte aspecte din sănătate. De exemplu, dacă Guvernul ar fi subvenționat, o dată pe an, întregul set de analize medicale pentru cetățeni. De asemenea, lucrurile ar fi stat altfel dacă membrii instituționale s-ar fi preocupat mai mult de cazurile de cancer din România, oferind tichete gratuite pentru analize mai complexe în acest sens. „Sau, altă chestiune, sunt 500 de tineri și copii bolnavi de fibroză chistică. Și chiar există un leac pentru acest diagnostic. Este vorba de un medicament pe care bolnavul trebuie să îl ia pe toată viața și costă, pe lună, 24.000 de euro. O garsonieră în București, în zona centrală. Dar Guvernul se mișcă exact ca melcul până va intra în acest medicament în compensare, dacă se va și întâmpla asta. Abia-abia au reușit să-l aducă pe piață în România. Adică medicamentul ăla pentru 500 de copii nu-l pot cumpăra? Dar 120 de milioane de vaccinuri au putut cumpăra? Eu nu mai am nimic de comentat ”, a încheiat senator AUR, Rodica Boancă.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )