„Eu cred că echipa PSD a demonstrat că merită încrederea pe care i-au acordat-o cetăţenii şi s-a văzut asta la vot”

Aşa cum se ştie, Partidul Social Democrat este marele câştigător, ca procente, al acestei prime runde de alegeri din 2024, respectiv locale şi europarlamentare. Şi la Călăraşi, Organizaţia Judeţeană PSD a obţinut victorie notabilă, adjudecându-şi cele mai importante funcţii pentru judeţ.
La rândul lui, senatorul social democrat Nicuşor Cionoiu apreciază rezultatele de la Călăraşi drept fructuoase. Iar reuşita se datorează oamenilor şi faptului că PSD este un bun organizator. „Rezultatele sunt fructuoase şi oarecum ne mândrim cu acestea la nivel naţional. Sunt rezultate care se datorează muncii depuse la nivel de organizaţie. Sunt lucruri care au demonstrat că, într-adevăr, acolo unde există oameni, există şi rezultate. Ca atare, consider că PSD a avut cei mai buni candidaţi şi a obţinut cele mai bune rezultate. Şi, în mod cert, sunt rezultate merituoase. Căci, încă o dată spun că PSD are oameni, a ştiut să fie un bun organizator. A ştiut să deţină controlul şi să aibă un dialog de la organizaţia centrală până la organizaţiile judeţene. Au fost dialoguri ce s-au materializat în campanie, în precampanie, lucruri ce s-au făcut nu cu un singur om, ci cu o echipă puternică. O echipă care atât la nivel judeţean, cât şi central, a dat rezultate”, a precizat senatorul Cionoiu, specificând că la Călăraşi, echipa Marius Dulce – Vasile Iliuţă a demonstrat că merită şi poate. A demonstrat, în ciuda cârcotaşilor ce mereu au venit cu critici, că în Călăraşi se poate face treabă bună. „Vreau să remarc faptul că după o perioadă destul de lungă de timp, în judeţul Călăraşi şi municipiul Călăraşi, sunt lucrări extraordinar de utile care s-au făcut. Sunt lucrări care contribuie la modernizarea judeţului şi oraşului. Şi care, din punct de vedere al realizărilor, vor atrage, în viziunea mea, destul de multe investiţii. Pentru că, odată ce-ai creat infrastructura, judeţul şi municipiul vor deveni mai atractive pentru investitori. Acum, mai mult ca oricând, se pune problema atragerii de antreprenori, de societăţi, care sunt interesate de poziţia oraşului Călăraşi. Dar mai mult decât atât, de investiţiile ce se fac în judeţul Călăraşi”, a subliniat senatorul care a primit un feedback bun pe parcursul campaniei din partea alegătorilor. Căci, oamenii realizează că munca depusă de PSD, în speţă de Vasile Iliuţă şi Marius Dulce, este una reală şi susţinută. Au văzut realizările extraordinar de mari şi sunt mulţumiţi, fapt ce s-a reflectat la vot. E adevărat că, la un moment dat, s-a creat un disconfort, cauzat de faptul că s-au făcut foarte multe investiţii. Dar orice investiţie începe prima dată cu un disconfort. Şi senatorul crede că până la finalul acestui an sau poate chiar mai devreme, modernizarea infrastructurii, oraşului, judeţului, va căpăta un aspect redutabil.

„Sunt puţine judeţe care se pot mândri cu un viitor spital de elită”

Pentru a-şi îmbunătăţi performanţele electorale, în contextul alegerilor parlamentare din 2024, senatorul Nicuşor Cionoiu, crede că prima dată trebuie ca PSD să ia în considerare alegerile prezidenţiale. „Pentru alegerile parlamentare, ar trebui să ne gândim prima dată la cele prezidenţiale. Suntem oameni care în momentul acesta, trebuie să le începem pe toate, pas cu pas. Trebuie să privim următoarea bătălie, care începe cu alegerile prezidenţiale şi după aceea la cele parlamentare. Dar, până una alta, principalul lucru la care trebuie să ne gândim, sunt alegerile prezidenţiale. Aşteptăm ca la Congresul care va avea loc, înţeleg, până în 15 iulie, să se desemneze candidatul partidului şi în funcţie de această decizie, vom proceda mai departe şi vom discuta şi despre alegerile parlamentare”, a asigurat senatorul călărăşean.
Una peste alta, PSD Călăraşi îşi propune pentru judeţ nişte obiective foarte clare şi ambiţioase. „Ne propunem un oraş modern şi un judeţ modern. Ne propunem Drumul Expres, care să facă legătura între Moldova şi feribot, o centură la nivel european. Ne propunem un oraş care să aibă grădiniţe, creşe, şcoli şi spitale unde oamenii să se simtă în siguranţă. Ne propunem ca această modernizare, care începe de jos în sus, în primul rând, s-o finalizăm. Dorim să implementăm proiecte pentru modernizarea şcolilor, ce vor aduce rezultate benefice pentru elevii noştri. Şi trebuie să se ştie că echipa de la Consiliul Judeţean a muncit foarte mult pentru a realiza modernizarea spitalului. Sunt puţine judeţe care se pot mândri cu un viitor spital de elită, cu o construcţie extraordinar de frumoasă şi cu o parcare ce a demarat acum. Ne propunem parcuri, blocuri pentru tineri – şi cât de curând ele vor fi scoase la licitaţie – anvelopări, care deja au demarat. Avem în vedere modernizarea tuturor drumurilor judeţene. La începutul mandatului lui Vasile Iliuţă, extraordinar de multe erau din pământ şi acum au mai rămas foarte puţine. Ne propunem o legătură pe care trebuie s-o aibă judeţul Călăraşi cu toate celelalte judeţe, de aşa natură, încât fermierii şi transportatorii să aibă rute alternative pentru a putea fluidiza transportul judeţean şi naţional. Eu cred că echipa PSD a demonstrat că merită încrederea pe care i-au acordat-o cetăţenii şi s-a văzut asta la vot. Am văzut că, locomotivele pe care le-am avut noi, Vasile Iliuţă şi Marius Dulce au putut să atragă după ei o echipă bună şi să câştige încrederea electoratului. Toate aceste rezultate au fost încununate de realizările acestei echipe. Mai avem şi noi de rezolvat anumite lucruri în oraş, de modernizat, unul dintre ele este CL1 care va veni cu partea de canalizare. Aici vom începe cu finalizarea reţelei de apă şi canal. Iar apoi putem să ne gândim la ce a mai rămas din infrastructura municipală. Cred că putem să discutăm despre un oraş care încet-încet îşi capătă şi el renumele de oraş modern. Eu vreau să le spun oamenilor să aibă încredere în această echipă, Dulce – Iliuţă. Trebuie să ia în considerare că toate aceste investiţii au fost făcute cu foarte multă muncă. Această echipă a adus şi va aduce foarte multe proiecte. Şi nu va avea odihnă până nu le va finaliza, aşa încât să aducă oraşul la standarde normale”, a mai adăugat Nicuşor Cionoiu, senator PSD Călăraşi.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )