„Este important să ne ţinem valorile acasă pentru a avea performanţe bune”
În luna iulie, CSM Unirea Slobozia avut un cantonament de pregătire la scrimă. Pentru club, a fost o „vară fierbinte”. CSM a avut trei cantonamente cu fiecare club în parte şi un cantonament cu finanţare de la Consiliul Judeţean (CJ). Ultimul menţionat s-a ţinut la Satu Mare şi nu întâmplător, ci pentru că acolo se află cel mai prolific centru de scrimă din România. Are sala cea mai modernă, dotată din punct de vedere tehnic şi oferă sportivilor posibilitatea de a desfăşura cele mai bune antrenamente.
Astfel, cu ajutorul Consiliului Judeţean Ialomiţa, CSM Unirea Slobozia a reuşit să colaboreze cu cel mai bun centru de scrimă din ţară. De altfel, nu este prima dată în care CJ Ialomiţa sprijină mişcarea sportivă, în special în domeniul scrimei. La Satu Mare, scrimerii ialomiţeni au reuşit să desfăşoare o activitate foarte bună. Acest sprijin financiar a constat în achitarea de servicii, cazare, masă, echipament şi aşa mai departe, totalul cheltuielilor fiind în jur de 30.000 de lei.
„Îi mulţumesc, în numele tuturor, a nu ştiu câta oară, Consiliului Judeţean, pentru că nu este primul sprijin pe care îl primim. Au fost aproape 18 persoane în delegaţie, cu doi antrenori şi doi şoferi. Deci, 14 sportivi au beneficiat de tot ce e mai bun de la ambele cluburi. Şi de la CSM şi de la CSS”, a precizat preşedintele Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJTS) Ialomiţa, Marin Cruţu, în cadrul emisiunii „Subiectul Zilei”. Acesta a mai punctat că este esenţial ca tinerele talente să rămână în oraşul în care se pregătesc – unde se fac eforturi mari – şi cât de prioritară e concentrarea la antrenamente. „Mulţumesc oamenilor din sport, ai acestui judeţ, că au înţeles că este important să ne ţinem valorile acasă pentru a avea performanţe bune, de genul campionatelor europene şi mondiale. De dat sportivi, dăm uşor, dar de crescut e mai greu. Să scoţi un sportiv de talie mondială sau europeană se întâmplă poate o dată la 10 ani, nu reuşeşti aşa ceva în fiecare zi. De asemenea, consider că simbioza asta între CSS şi CSM este foarte benefică pentru sportul ialomiţean, cel puţin în cazul scrimei şi nu numai, pentru că eu cunosc bine şi celelalte ramuri. Dacă în ultima perioadă am văzut că au apărut rezultate şi la alte ramuri sportive. Este, în mare parte, meritul CSM-ului, care a coagulat, a strâns şi a sprijinit talentele. Iar domnul primar, Dragoş Soare e implicat şi iubeşte sportul, în mod special. A creat condiţii, aş putea să zic, egale cu marile cluburi. Nu orice gen de pregătire aduce şi succesul, mai ales în scrimă, care se consideră că ar fi un sport de artă şi ştiinţă. E vorba de ştiinţa de a şti să te antrenezi. O pregătire prost făcută nu numai că nu-şi aduce progres, ci produce regres. Scrima este unul dintre sporturile în care, lucrând cu greşeli de tehnică, unde viteza este explozivă, poţi să dai totul peste cap. La un moment dat, poţi să intri într-o nebuloasă şi să nu mai ştii ce se întâmplă. Eu am avut astfel de situaţii şi ştiu foarte bine, din propria experienţă”, a încheiat Marin Cruţu, directorul DJTS Ialomiţa.
Petruţa RIDICHE