„Erau nişte oameni în partid care nu simţeau lucrurile aşa cum trebuia să le simtă”

La Congresul extraordinar al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor, de pe 27 martie, desfăşurat la sala „Alexandru Ioan Cuza” din Palatul Parlamentului, au participat 867 de delegaţi cu drept de vot. Pentru funcţia de preşeidnte al AUR au fost doi candidaţi, George Simion, cu moţiunea „România bogată, creştină şi democrată”, şi Dănuţ Aelenei, cu moţiunea „Mai multă democraţie”. În urma Congresului, George Simion a câştigat fără drept de apel. A fost un Congres firesc, în urma căruia s-au lămurit şi îndreptat unele lucruri. Senatorul AUR Ialomiţa, Rodica Boancă, susţine că partidul este pe drumul cel bun şi va reuşi să crească în continuare. „S-a văzut că erau nişte oameni în partid care nu simţeau lucrurile aşa cum trebuia să le simtă şi a fost ales George Simion în funcţia de preşedinte. Dat fiind faptul că George s-a remarcat drept liderul, locomotiva partidului, cel ce s-a impus în planul public şi asupra căruia s-au îndreptat toate tunurile sistemului, era firească această candidatură. Am fost plăcut impresionată de faptul că George Simion a ţinut aproape oamenii alături de care a pornit. Foarte mulţi au încercat să destabilizeze partidul, dar nu vor reuşi, chiar de vor mai pleca oameni pentru că nu au primit funcţiile aşteptate. În perioada următoare, până la alegerile ce vor fi, AUR se va aşeza şi se va întări”, a precizat Rodica Boancă, în cadrul emiisunii „Subiectul Zilei”, la Radio Fresh FM.
În debutul Congresului, George Simion a declarat că niciodată AUR nu va face alianţă cu Băsescu, Ponta, Tăriceanu, cu PSD şi cu PNL. „Niciodată AUR nu va face alianţă cu partidele sistemului. Mulţi au încercat să ne întindă diverse curse crezând că suntem naivi sau înşelaţi”. În contextul acesta, membrii AUR se bazează pe o singură perspectivă. Speră ca, în perioada următoare, până la alegerile care vin, să apară alte partide, iar cele vechi să intre în eşalonul 2, 3, poate chiar unele dintre ele să dispară din Parlament. Să nu mai aibă putere de decizie în niciun fel. Acestea şi-au dovedit ineficienţa şi incompetenţa. Aşa ar suna idealul, normalul pe care şi-l doresc reprezentanţii AUR. Ca, după 32 de ani în care clasa politică şi-a arătat dorinţa şi puterea în ceea ce priveşte situaţia socială, economică din România, acum să se facă şi acea revoluţie corectă şi totală. Astfel, să rămână în politică oameni care să-şi dorească în mod real readucerea României pe un trend firesc în postura aceasta de membră UE şi NATO.
Pe lângă faptul că George Simion a câştigat cu 784 de voturi, contracandidatul său, Dănuţ Aelenei, a strâns doar 78 de voturi, din totalul de 832 de buletine, 10 fiind anulate, tot la Congres s-au mai întâmplat două lucruri. În primul rând, AUR a fuzionat prin absorbţie cu două partide locale: Iniţiativa Otopeniul Nostru şi Acţiunea Naţională Alba. „Este o situaţie firească, care ne şi bucură, pentru că vedem aderenţa AUR în spaţiul politic şi în zona de provincie. Este firesc ca AUR să aibă colaborări sau să fuzioneze cu partide patriotice, curate, formaţiuni care au doctrini şi viziuni apropiate. Cel mai bine ar fi ca ele să nu mai fi fost angrenate în viaţa politică sau să nu aibă oameni toxici în interiorul lor.
Dacă vor dori şi alţii să vină alături de noi, desigur că nu vom refuza. Trebuie să fim puternici şi să avem oameni de bază, care să candideze la următoarele alegeri, să fie reprezentativi pentru comunităţile lor. Eu fac un apel şi la ialomiţeni, să aibă încredere şi să vină în AUR. Îi aşteptăm şi la sediul nostru sau online. Bine-nţeles că ne dorim să avem cât mai mulţi membri şi oameni pe care să îi putem promova, pentru că aşa este firesc. Un partid care nu îşi promovează membrii cade într-un soi de egocentrism. Nu asta este ideea AUR. George Simion face nişte eforturi supraomeneşti tocmai în ideea aceasta, de a coagula şi strânge rândurile. Pe de altă parte, însă, se creează fenomenul invers, care este stimulat şi propulsat de partidele sistemului, în principiu de PSD – pentru că PNL-ul e împărţit şi făcut praf – fac acest joc, creând partide satelit. Partidul lui Dragnea, de exemplu, este al PSD-ului. Toată lumea asimilează PSD-ul cu Dragnea. Orice ar fi şi oricum l-ar poziţiona, tot acolo duce”, a mai adăugat Rodica Boancă, senatorul Alianţei pentru Unirea Românilor, filiala Ialomiţa.

Petruţa RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )