Eliminarea pensiilor speciale a devenit mascarada complicităţilor dintre CCR şi coaliţia PSD-PNL

Decizia Curţii Constituţionale, referitoare la pensiile speciale, este pe cât de previzibilă pe atât de necinstită şi lipsită de orice autoritate instituţională. Primul lucru la care erau obligaţi judecătorii CCR, îndeplinind o funcţie de autoritate publică, era fie să se recuze, fie să-şi prezinte fiecare în parte argumentele pentru care, aflându-se într-un flagrant conflict de interese, au hotărât să ia o decizie favorabilă pecuniar propriei lor condiţii. Legea referitoare la pensiile speciale, declarată neconstituţională, nu prevedea trecerea pe deplin la regimul contributivităţii. În ciuda acestui fapt, totuşi, a fost admisă sesizarea CCR şi întoarsă în Parlamentul României, întrucât coaliţia PSD-PNL a introdus în mod deliberat elemente de neconstituţionalitate menite să servească drept pretext în decizia Curţii Constituţionale.
Astfel subliniază reprezentanţii Forţa Dreptei Ialomiţa, care au convingerea că întreaga chestiune referitoare la pensiile speciale a fost, în realitate, o mascaradă a coaliţiei guvernamentale în convenienţă cu CCR, astfel încât să servească drept argument pentru menţinerea pensiilor speciale ca privilegii ale unor categorii de angajaţi bugetari.
De fapt, Curtea Constituţională a îndeplinit rolul de „gardian al pensiilor speciale” şi nicidecum pe cel de gardian al legii fundamentale, aşa cum Constituţia României îi trasează atribuţiile fundamentale. „Sperăm să nu se ajungă în situaţia în care să fie necesară revizuirea Constituţiei în privinţa cadrului de funcţionare al CCR şi a interzicerii pensiilor speciale pentru a putea elimina în cele din urmă aceste beneficii lipsite de temei. Totodată, este strigător la cer faptul că magistraţii, adică cei care au rolul de a împărţi dreptatea şi de a aplica principiul egalităţii în faţa legii, sunt tocmai cei care pledează pentru ca în situaţia lor să nu li se aplice acelaşi principiu şi să se afle deasupra regulilor legale generale. Parlamentarii din Forţa Dreptei vor susţine trecerea tuturor pensiilor pe principiul contributivităţii, fără excepţie, depunând noi amendamente necesare cu prilejul revenirii în Parlament a proiectului referitor la pensiile speciale”, au precizat reprezentanţii Forţa Dreptei Ialomiţa.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )