„Ei tot timpul au făcut un joc de glezne şi scenă pentru ca, în final, să se reunească în jurul aceluiaşi zeu al lor, la care se închină: banul public”

După stigmatul USL din 2012, a trebuit să treacă şapte ani ca liberalii să se poată reabilita în ochii alegătorilor. Acum, după câteva luni, în care au dat iluzia unei guvernări de dreapta cu USR, îi trădează cinic, aliindu-se taman cu acel PSD pe care l-au demonizat, în speranţa că vor împărţi puterea în următorii şapte ani de zile. În mai puţin de un an, PNL a distrus tot ceea ce avea, propulsând lideri fără istoric, a căror singură reuşită a devenit pierderea guvernării. Obligând miniştrii USR să demisioneze, apoi refuzând refacerea coaliţiei, liberalii au ajuns nu doar să atârne de UDMR – singurul partener rămas loial – ci şi să ceară umilitor o majoritate cu PSD, contrar tuturor promisiunilor electorale.
Criza aceasta a trebuit să aibă loc, fiindcă la mijloc au fost interese ascunse. Mai exact, ca preşedintele Iohannis să aibă Guvernul lui. Cel puţin aşa afirmă prof. Rodica Boancă, senator din partea Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) Ialomiţa. „Am înţeles de ce a fost nevoie de toată această criză: ca să îşi facă, marele absent, Guvernul lui. Şi, pentru că marele lider al PSD, Marcel Ciolacu, are, probabil, multe de acoperit, a fost uşor să-l manevreze şi să decidă această nuntă contra firii. Această alianţă este nefirească din foarte multe motive, printre care şi diferenţa de doctrină, principii, cel puţin la nivel declarativ. Să ne reamintim, apoi, toată perioada în care s-au incriminat, înjurat, cu moţiunile contra guvernelor – de o parte şi de cealaltă – Opoziţia, vezi, Doamne, făcută de ambele părţi…Ei tot timpul au făcut un joc de glezne şi scenă pentru ca, în final, să se reunească în jurul aceluiaşi zeu al lor, la care se închină: banul public. Iar acum, oare cum ar fi fost ca Marcel Ciolacu să nu primească şi el o bucată grasă din PNRR-ul ăsta care intră acum în ţară? Cum se spune: jumătate de om, călare pe jumătate de iepure şchiop. Adică, jumătate ajutor nerambursabil, de 14,6 miliarde de euro şi o jumătate un pic mai mare – 14,9 miliarde de euro, credite. Uniunea Europeană îţi dă bani să faci nişte investiţii. Eu sunt de acord cu asta şi ar fi bine să se facă acele investiţii. Însă, noi avem nişte politicieni care, de 32 de ani, practică mereu aceleaşi metode. Au căpuşat toate instituţiile publice cu oamenii lor. Au reţele de angajări, măsluire de concursuri şi aşa mai departe. Toate instituţiile publice lucrează cu firme de casă ale partidelor politice – PNL, PSD. Pro România, nu mai e, că se mai diversificaseră un pic. Acum, au revenit la matcă”, a precizat la Radio Fresh FM, în cadrul emisiunii „Subiectul Zilei”, Rodica Boancă.
Una peste alta, parlamentarul nu vede vreo şansă ca românii să se aleagă cu ceva bun de pe urma PNRR. Este clar că Uniunea Europeană va sta cu ochii pe România, să se convingă că banii vor fi cheltuiţi exact în direcţiile negociate din program. „Nu cred sunt şanse ca românii să asiste la vreo reformă. Nu, pentru că sunt aceeaşi oameni. Uniunea Europeană ne-a mai dat bani de-a lungul timpului, să facem drumuri, şcoli, spitale, infrastructură, să dezvoltăm diverse domenii de activitate, să perfecţionăm oamenii. Şi, se pare că s-a făcut ceva? Sunt foarte mulţi bani la mijloc şi tocmai aceasta este miza”, a concluzionat Rodica Boancă, senator AUR Ialomiţa.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )