Educaţie de calitate pentru toţi liceenii, un proiect mybac.ro

 

Asociaţia Sfinţii Români şi mybac.ro, cu sprijinul Kaufland România, derulează un proiect dedicat elevilor care doresc să se pregătească în vederea susţinerii examenului de Bacalaureat. Site-ul mybac.ro este un instrument deosebit de util prin care elevii pot studia online la materiile unde se simt nepregătiţi. Întreaga materie este prezentată în format video, PDF, audio, cu explicaţii teoretice şi rezolvări ale problemelor mai reprezentative. Aceasta este structurată pe subiecte tip, capitole şi lecţii, urmărind îndeaproape programa de Bacalaureat. De asemenea, elevii pot găsi în myBac materia actualizată, profesori cu experienţă, cu abordare prietenoasă şi abonamente accesibile.
Proiectul a fost introdus şi în judeţul Ialomiţa , iar o parte din licee deja au îmbrăţişat iniţiativa. Denumirea proiectului este, mai exact, „Bacalaureat pentru toţi” (Educaţie de calitate pentru toţi liceenii), Bursele mybac.ro pentru toţi liceeni, un proiect mybac.ro powered by Kaufland. „Prin acest proiect dorim să ajutăm 10.000 de familii care nu îşi permit să le ofere copiilor educaţie de calitate în liceu şi, mai ales, pentru a se pregăti în vederea susţinerii examenului de Bacalaureat. Oferim 10.000 abonamente cu acces gratuit timp de un an, în platforma mybac.ro. Nu targetăm în mod exclusiv elevii de clasa a XII, ci toţi elevii de liceu ce au ca scop final pregătirea pentru bacalaureat. Proiectul îşi doreşte să ofere educaţie online de calitate pentru toţi liceenii. Anume să ofere şanse egale tuturor şi nu doar celor privilegiaţi, care au resurse materiale să acceseze educaţie de calitate. Este oferit acces gratuit la materiale educaţionale de calitate, pentru toate disciplinele de bacalaureat, în aşa fel încât elevii să găsească pe platformă toată materia necesară pentru pregătire, modalităţi permanente de testare şi evaluare a progresului; suport în vederea pregătirii pentru bacalaureat; suport personalizat în modulul de comunitate, din partea profesorilor colaboratori validaţi şi a celorlalţi elevi ambasadori care vor dori să ofere sprijin colegilor lor”, a precizat Mario Caloianu, unul dintre susţinătorii proiectului.
Proiectul are ca scop creşterea ratei de promovare a bacalaureatului cu efecte socio-economice pe termen lung; cointeresarea şi implicarea părinţilor în educaţia copiilor, în vederea conştientizării importanţei acesteia pentru viitorul lor; ajutarea familiilor care nu pot oferi copiilor acces la educaţie online de calitate, oferindu-le acces gratuit la o platformă educaţionala modernă. „Considerăm că folosirea platformei mybac.ro poate da o şansă la un viitor mai bun elevilor care, altfel, nu ar avea acces la un act educaţional de calitate. Prin educaţie putem schimba în bine România.
Invităm toate liceele, fără discriminare, pentru a da o şansă reală viitorului societăţii româneşti”, a mai adăugat Mario Caloianu, specificând că, cei interesaţi pot accesa şi alte informaţii pe site-ul mybac.ro.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )