Două accidente rutiere și 18 incendii periculoase, produse în județul Ialomița, în ultimele trei zile

Pompierii ialomițeni au acționat, 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea sau salvarea animalelor din medii ostile vieții sunt doar câteva exemple dintre cele 68 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele trei zile. La nivel județean, 46 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
Sâmbătă, în jurul orei 13.50, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au fost solicitate să intervină la un accident rutier. Evenimentul s-a produs pe DN2, în localitatea Ciocârlia, în care au fost implicate două autoturisme. În sprijinul acestora a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița, tip B. În urma evenimentului rutier au rezultat patru victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate, care au fost monitorizate de echipajele medicale aflate la locul intervenției. Ulterior nu s-a impus transportul acestora la spital. Pompierii au mai asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.

Un alt accident rutier a avut loc pe raza localității Ciochina, în aceeași zi, în jurul orei 17.50. La fața locului, trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. În evenimentul rutier a fost implicat un singur autoturism, care a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. În sprijin, au intervenit și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță. În urma impactului, au rezultat trei victime, neîncarcerate, conștiente și cooperante, care au fost monitorizate de echipajele medicale aflate la locul intervenției. Ulterior, acestea au fost preluate și transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia pentru investigații medicale suplimentare. Pompierii au mai asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor.

O altă misiune care a necesitat efort complex din partea pompierilor ialomițeni a avut loc vineri, 22 iulie, când salvatorii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu. Focul a izbucnit la culturi și miriști de grâu, în comuna Armășești (sat Malu Roșu). Au fost distruse aproximativ 10 hectare de teren. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere.
De asemenea, în perioada de referință, salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui incendiu, la locuința unui cetățean din comuna Grivița. Au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați și aparatură electrocasnică. Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, salvatorii au acordat măsuri de prim ajutor unei persoane, fără a fi necesar transportul acestuia la spital. Cauza probabilă de producere a incendiului o reprezintă un aparat de gătit lăsat nesupravegheat.
Totodată, în jurul orei 16:20, pompierii au intervenit pentru lichidarea unui incendiu, produs la locuința unui cetățean, în comuna Sărățeni. Au ars acoperișul locuinței pe o suprafață de 100 de metri pătrați și aproximativ 1 hectar de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise.

O altă intervenție a avut loc pe parcursul zilei de ieri, în comuna Ciulnița, unde echipajele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu. Focul a fost produs la o suprafață de vegetație uscată și gunoi menajer, cu posibilități de propagare la mai multe locuințe. Cu eforturi susținute, pompierii au limitat propagarea și au lichidat focul în mod eficient. Au ars aproximativ 4 hectare de vegetație uscată și anvelope auto uzate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.
De asemenea, tot duminică, un alt incendiu s-a produs la anexa unei gospodării, din localitatea Perieți. Astfel, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă au intervenit pentru localizarea și lichidarea focului. Au ars anexa în totalitate, precum și aproximativ 100 de kilograme lemne de foc. Cauza probabilă de producere a incendiului este focul deschis în spații deschise. În total, în ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 18 incendii înregistrate la nivel județean. Dintre acestea, 12 intervenții au fost înregistrate la arderile necontrolate (vegetație uscată), fiind afectate peste 20 de hectare teren. Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor, în șapte dintre cazuri, a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )