DJS Ialomița, ultimele informații despre Recensământul Populației și Locuințelor runda 2021. Cum ne autorecenzăm?

Direcția Județeană de Statistică Ialomița a transmis ultimele date legate de pașii autorecenzării online. În primul rând, membrii unei gospodării pot desemna o persoană de referință care completează formularul de preînregistrare. Această persoană va trece în formular CNP-urile și adresele de e-mail ale fiecărui membru al gospodăriei. În cazul în care unul dintre ei nu deține o adresă de e-mail sau preferă să nu primească link-ul de conectare pe propriul mail, acesta poate să opteze ca link-ul să îi fie transmis pe contul membrului care completează. Pasul al doilea: Fiecare membru al gospodăriei primește la adresa de e-mail indicată în formularul de preînregistrare propriul chestionar de recensământ. Pasul trei: Fiecare intră pe link-ul primit prin e-mail și i se deschide chestionarul respectiv. După finalizarea chestionarului, respondentul va apăsa ultimul buton din aplicație, anume „Finalizare”.
Acești trei pași reprezintă prima metodă a autorecenzării. Așadar, metoda reprezintă autorecenzarea de pe echipamentul propriu sau al gospodăriei unei persoane (smartphone, tabletă, laptop, sau PC cu conexiune la internet).
Orice persoană se poate autorecenza oricând, în perioada 14 martie — 15 mai 2022 accesând site-ul www.recensamantromania.ro și apăsând butonul „Platformă autorecenzare”.
De asemenea, ca o a doua metodă, cetățenii se pot autorecenza de pe echipamente informatice portabile (tablete) puse la dispoziție de către Unitatea Județeană de Implementarea Recensământului Ialomița. Pot apela la autorecenzarea asistată toate persoanele care au nevoie. Astfel, în perioada 14 martie-15 mai 2022, în județul Ialomița, 115 recenzori ARA (autorecenzare asistată) vor fi prezenți la posturile de lucru/locațiile organizate de primării pentru această etapă a recensământului.
Nu în ultimul rând, în perioada 16 mai – 17 iulie, va avea loc colectarea datelor pe tabletă de către recenzori, prin interviuri față în față, cu înregistrarea informațiilor pe un echipament informatic portabil (tabletă).

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )