Din cauza incompetenţilor, din Guvernul PSD-PNL, România nu va lua anul acesta niciun ban din cererile de plată 3 şi 4 din PNRR

Incompetenţa miniştrilor PSD-PNL costă miliarde de euro România. În condiţiile în care Guvernul încă se chinuie să îndeplinească jaloanele pentru cererea 2 de plată din PNRR, nu există nicio şansă ca România să încaseze vreun euro din cererile 3 şi 4 care erau programate anul acesta. „Ţintele şi jaloanele pentru cererea 2 de plată din PNRR ar fi trebuit îndeplinite cel târziu la mijlocul anului trecut. Un an mai târziu şi la şase luni după ce au depus cererea, nu au fost în stare să îndeplinească toate ţintele şi jaloanele, astfel încât şi cu întârziere să luăm toţi banii. Acum mai au încă şase luni la dispoziţie ca să nu-i pierdem de tot”, a explicat Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR.
USR îi cere premierului Marcel Ciolacu să nu mai mimeze reformele şi să respecte angajamentele României din PNRR. Aceste reforme sunt singurele ce pot aduce miliarde de euro în ţară pentru construcţia de şcoli, spitale şi autostrăzi, pe care românii le aşteaptă de peste 30 de ani. „Amintim că România şi-a asumat trimiterea a două cereri de plată în fiecare an. Cererea de Plată 2 este aferentă anului trecut. În 2022, România putea să încaseze 5,3 miliarde din PNRR (cererea 1 de plată – 2,7 miliarde şi cererea 2 de plată 2,6 miliarde), dar Guvernul PSD-PNL nu a fost în stare să îndeplinească jaloanele. În 2023, ţara noastră ar fi trebuit să primească o sumă similară de 5,3 miliarde de euro. Cererea de plată nr. 3 trebuia depusă, conform calendarului, în aprilie. În ritmul de lucru al coaliţiei PSD-PNL, nu mai avem vreo şansă să intre vreun ban în ţară”, a mai adăugat coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )