Dezbatere privind finalizarea exerciţiului multinaţional „Saber Guardian 23”, în Ialomiţa

În perioada 27 mai-7 iunie 2023, Instituţia Prefectului Judeţul Ialomiţa a derulat o serie de acţiuni în sprijinul desfăşurării în bune condiţii a exerciţiului multinaţional „Saber Guardian 23”. Astfel, luni, 29 mai 2023, prefectul Marin Constantin a primit vizita unei delegaţii formată din militari ai Diviziei 2 Infanterie „Getica”, militari ai Batalionului 1 CIMIC „General de corp armată Ştefan Holban” şi militari din echipele Afacerilor Civile ale Armatei SUA. Activităţile s-au concentrat pe coordonarea cu autorităţile civile din zonele în care se desfăşoară instruirea în cadrul exerciţiului de antrenament cu scopul de a menţine susţinerea populaţiei civile, a dezvolta întărirea cooperării civil-militară, precum şi a face cunoscut parteneriatul între statul Alabama şi România. „Bine aţi venit din nou în judeţul nostru. Vă stăm la dispoziţie şi vă asigurăm de întreg sprijinul nostru în desfăşurarea activităţilor militare. Vă rog să protejaţi şi să informaţi foarte bine populaţia din apropierea teatrelor de antrenamente, astfel încât oamenii să cunoască foarte bine scopul venirii dumneavoastră în ţara noastră. Suntem oameni paşnici, dar ne dorim să fim foarte bine pregătiţi din punct de vedere militar, aşa că apreciem că ne-aţi ales ca şi teritoriu pentru desfăşurarea antrenamentelor”, a fost mesajul prefectului în cadrul întâlnirii.
De asemenea, miercuri, 7 iunie 2023, Instituţia Prefectului Judeţul Ialomiţa şi Consiliul Judeţean Ialomiţa au fost gazdele dezbaterii privind finalizarea exerciţiului multinaţional „Saber Guardian 23” dar şi pentru stabilirea unei cooperări viitoare privind exerciţiile ce se vor desfăşura pe raza judeţului Ialomiţa. „Întâlnirea de astăzi face parte dintr-o serie de acţiuni de organizare a exerciţiului de antrenament
desfăşurat la Borduşani. Împreună cu toţi colegii din administraţia centrală şi locală, am depus toate eforturile pentru ca exerciţiul să se desfăşoare în bune condiţii. Întâmplător profesia mea este aceea de profesor de geografie şi ştiu că locurile alese în România pentru desfăşurarea antrenamentelor militare sunt strategic foarte bine poziţionate. Militari americani, suntem la fel de mândri de voi ca şi de militarii noştri români, că sunteţi competenţi, responsabili şi serioşi. Vă mulţumim că aţi pus Ialomiţa pe harta acestei naţiuni şi vă transmit din nou că vă stăm la dispoziţie şi pe viitor. Vă suntem recunoscători că protejaţi România, Europa şi toată lumea civilizată. Celebrăm astăzi şi împlinirea a 30 de ani de relaţii internaţionale de cooperare şi parteneriat între Statul Român şi Statul Alabama. La mulţi ani cu trăinicie, respect şi responsabilitate! Dumnezeu să ne ajute şi să ne dea pace!”, a menţionat prefectul în cadrul ceremoniei.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )