Declaraţia unică se poate depune până la data de 25 mai 2022

Administraţia Judeţeana a Finanţelor Publice Ialomiţa (AJFP) reaminteşte contribuabililor că termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (Formular 112) este data de  25 mai 2022, inclusiv.
Declaraţia unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri sau pierderi din România ori străinătate, ce datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal. Inspectorii fiscali recomandă ca Declaraţia unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Anume prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” (SPV) sau pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată. De asemenea, formularul poate fi depus şi în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire (data depunerii declaraţiei în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz).
Pentru completarea şi depunerea declaraţiei unice contribuabilii pot solicita sprijin, apelând Serviciul central de asistenţă telefonică a contribuabililor – Call – center, la numărul de telefon 031.403.91.60 sau prin e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe portalul  https://www.anaf.ro/asistpublic/ şi în serviciul Spaţiul Privat Virtual. În plus, pe pagina de Facebook a ANAF şi pe canalul de Youtube vor fi publicate modele de completare a DU.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )