Decizie parlamentară șocantă, agricultura României îngropată în incertitudine

Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (Forumul APPR), vocea fermierilor de cultură mare și a unităților de procesare primară, aduce în atenția publicului o decizie profund dezamăgitoare luată în Parlamentul României, cu consecințe dezastruoase pentru viitorul agriculturii naționale. Într-un vot surprinzător, deputații români au respins, pentru a doua oară, un proiect de lege vital pentru stabilitatea și dezvoltarea sectorului agricol. Propunerea de modificare a Codului Civil, care viza reglementarea contractului de arendă, a fost respinsă cu 164 de voturi „pentru”, 60 de voturi „împotrivă” și 18 abțineri. Această decizie este în ciuda eforturilor susținute de către Forumul APPR și alte organizații relevante de a aduce în atenția legiuitorului necesitatea amendării reglementărilor privind durata și condițiile contractului de arendă.
Într-un comunicat de presă, Forumul APPR exprimă public nemulțumirea față de modul în care deputații au gestionat această inițiativă crucială pentru agricultură. Deși au fost organizate numeroase întâlniri și s-au oferit explicații detaliate privind importanța modificărilor propuse, votul din Parlament arată că preocupările fermierilor au fost ignorate în favoarea unor interese politice de moment. „Votul de ieri ne-a arătat că vom rămâne, în continuare, singuri”, a declarat un reprezentant al Forumului APPR. „Că nu contează argumentele, că vom plăti pentru decizii și situații care nu pot fi imputate fermierilor. Vom plăti pentru inconsecvențele fondului funciar și eterna lui actualizare, pentru rivalitățile politice dintre Putere și Opoziție, pentru că încercăm să ne implicăm acolo unde, poate, rolul principal trebuia să fie al autorităților”.
Forumul APPR atrage atenția asupra consecințelor grave ale acestei decizii. Agricultura nu poate fi practicată cu succes în condiții de incertitudine și instabilitate legislative. Fermierii români se vor confrunta cu dificultăți majore în implementarea practicilor agricole moderne și în accesarea fondurilor europene destinate dezvoltării sectorului. În contextul unui an electoral, decizia de a respinge această inițiativă vitală arată o lipsă de înțelegere și preocupare față de nevoile reale ale comunității agricole. Forumul APPR îndeamnă deputații să își asume responsabilitatea și să acționeze în interesul fermierilor și al viitorului agriculturii românești.
Este imperativ ca autoritățile să revină asupra acestei decizii și să adopte măsurile necesare pentru a asigura un cadru legislativ stabil și predictibil, în beneficiul întregii comunități agricole.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )