Dan Motreanu candidează pentru un nou mandat în Parlamentul European

Recent, prim vicepreşedintele PNL, Dan Motreanu a anunţat că va candida pentru un nou mandat de europarlamentar. Acesta spune că, în calitate de europarlamentar, a promovat proiecte în interesul României, adoptarea acestora fiind posibilă datorită apartenenţei PNL la grupul PPE, cel mai numeros din Parlamentul European. „Voi continua să promovez interesele României în Parlamentul European.
Împreună cu colegii din grupul PPE, am obţinut fonduri în valoare de 40 de milioane de euro, pentru fermierii români afectaţi de afluxul de cereale ieftine din Ucraina. Am obţinut votul Parlamentului European pentru subvenţii mai mari pentru agricultorii români, pe baza unui amendament depus împreună cu mai mulţi europarlamentari români. Am solicitat Consiliului UE să accelereze procesul de convergenţă al plăţilor directe din cadrul Politicii Agricole Comune. M-am asigurat, în calitate de responsabil din partea Comisiei de agricultură, că Parlamentul European sprijină utilizarea pe scară mai largă a etichetării digitale, dar asigură faptul că fermierii deţin în format fizic toate informaţiile de care au nevoie. Am introdus amendamente favorabile ţării noastre în Raportul privind crearea platformei Tehnologii Strategice pentru Europa (STEP), aprobat de Parlamentul European şi pentru care am fost responsabil din partea grupului PPE. Comisia Europeană a virat României 642 de milioane de euro, reprezentând prefinanţarea pentru implementarea STEP, un pas important în susţinerea dezvoltării tehnologice şi inovării în ţară. Am obţinut votul Parlamentului European pentru sprijinirea regiunilor care se confruntă cu scăderea forţei de muncă, plecarea tinerilor şi cu o pondere scăzută a persoanelor cu studii superioare”, a precizat Dan Motreanu, specificând că, totodată, Comisia europeană a aprobat „Mecanismul de stimulare a talentelor”, pentru care a fost responsabil din partea grupului PPE.
De-a lungul procedurii legislative din cadrul Comisiei ENVI din Parlamentul European, principala sa prioritate a fost să se asigure de dublarea finanţării alocate României, din Fondul de Modernizare. Astfel, bugetul total alocat ţarii noastre se va ridica aproximativ la 15 miliarde de euro. „Am fost printre iniţiatorii rezoluţiei prin care Parlamentul European solicită Federaţiei Ruse să returneze complet tezaurul României. Am fost raportor PPE pe Raportul privind zonele urbane. Am cerut Comisiei Europene să elaboreze recomandări pentru organizarea şi reforma administrativ-teritorială în UE, considerându-le esenţiale pentru dezvoltarea şi rezilienţa urbană. Raportul privind Noua strategie industrială a UE a fost votat în plenul Parlamentului European. Am fost responsabil pentru acest raport din partea PPE. Pentru fiecare nouă sarcină administrativă impusă IMM-urilor, va fi eliminată una existentă”, a mai adăugat europarlamentarul.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )