Curs de calificare în ocupația de ajutor bucătar cu 13 deținuți ai Penitenciarului Slobozia

Calificarea sau recalificarea profesională reprezintă una dintre condiţiile de bază care contribuie la reintegrarea postdetenţie. Le asigură foştilor deţinuţi oportunitatea găsirii unui loc de muncă, implicit a unei surse de venit, în măsură să susţină independenţa individuală.
Pentru concretizarea acestui obiectiv, în data de zilele acestea, Serviciul Reintegrare Socială din cadrul Penitenciarului Slobozia, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița și Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Călărași au demarat cursul de calificare în ocupația de ajutor bucătar – cod COR 941101, cu 13 deținuți clasificați în regim închis.
Acest curs de calificare creează deținuților oportunitatea creşterii şi diversificării competenţelor profesionale necesare integrării sau reintegrării pe piața muncii după liberarea din penitenciar. Le oferă, totodată, beneficii immediate. Mai exact, vor avea 20 de zile, considerate executate pentru absolvirea cursului de calificare, precum și 50 de credite care pot fi utilizate spre obținerea recompenselor de către deținuți.
Activităţile de informare şi consiliere profesională, medierea muncii şi formare profesională a deţinuţilor sunt parte a demersurilor educative derulate pe parcursul executării pedepselor privative de libertate. Acestea contribuie la atingerea unuia dintre scopurile executării pedepselor, anume „formarea unei atitudini corecte faţă de muncă”.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )