„Crăciunul din Slobozia” – ediţia 2022

• Târgul de Crăciun se va deschide în data de 6 decembrie

Primăria şi Consiliul Local Slobozia, alături de Direcţia Educaţie, Cultură şi Tineret şi Direcţia de Administrare a Domeniului Public lansează „Crăciunul din Slobozia”, cel mai mare eveniment la sfârşit de an din judeţul Ialomiţa dedicat tuturor locuitorilor oraşului Slobozia şi familiilor lor.
Crăciunul din Slobozia este o poveste despre magie, căldură şi dăruire. De sărbători, toţi cei originari din Slobozia sunt aşteptaţi să se întoarcă acasă. Organizatorii le-au pregătit, alături de producători şi parteneri, o lună de voie bună. În aşteptarea lui Moş Crăciun, voluntarii din Slobozia au pregătit o lume de basm, care va prinde viaţă în data de 6 decembrie 2022, moment în care se va deschide oficial târgul de Crăciun şi aprinderea luminilor în oraşul Slobozia.
La festival vor participa artişti apreciaţi din întreaga ţară. Programul spectacolelor este următorul: Seara colindului tradiţional (18 decembrie), Iuliana Beregoi (19 decembrie), Jukebox şi Julie Mayaya (20 decembrie), Ştefan Hruşcă (21 decembrie), Antonia (22 decembrie), Lora (23 decembrie), Florin Ristei (24 decembrie), Ami şi Alex Velea (31 decembrie). Scena pentru spectacole va fi decorată special pentru acest eveniment.
Organizatorii evenimentului „Crăciunul din Slobozia” au demarat campania „Cadouri pentru zâmbete”, prin care îşi propun să implice fiecare slobozean în povestea festivalului. Pentru că sărbătorile reprezintă un bun prilej de consolidare a comunităţii, participanţii sunt invitaţi să doneze haine, jucării, cărţi sau alte articole utile pentru copii sau vârstnici. În perioada 18-23 decembrie, Atelierul Spiriduşilor din Piaţa Revoluţiei va fi deschis pentru donatori. Vizitatorii care doresc să pătrundă în lumea cadourilor pentru zâmbete, vor putea parcurge Traseul Acadelelor. De la festival nu vor lipsi gustările şi băuturile tradiţionale de sărbători. Participanţii vor putea degusta mâncare preparată după reţete autohtone şi vor putea să servească băuturi calde. Vizitatorii festivalului se vor bucura de experienţe culinare şi gastronomice în zona de food & drinks & refreshments.
Locul în care se va desfăşura evenimentul este Piaţa Revoluţiei, o zonă emblematică pentru Slobozia. Târgul va fi deschis zilnic, între orele 10.00 şi 22.00.
Primarul Municipiului Slobozia, Dragoş Soare consideră că festivalul o să devină un eveniment de tradiţie pentru oraş. „Crăciunul din Slobozia s-a născut din dorinţa noastră de a organiza un târg de sărbători la standarde înalte, în cadrul căruia să recreăm atmosfera caldă şi primitoare a Crăciunului. Îi aşteptăm cu drag pe toţi slobozenii, atât cei care locuiesc în oraş, cât şi cei care muncesc sau studiază în alte localităţi sau în străinătate. Le-am pregătit o poveste frumoasă, pe care o scriem împreună. Muzica de calitate, atmosfera de basm şi posibilitatea de a se implica în campania de donaţii sunt doar câteva dintre surprizele pe care le-am pregătit pentru participanţi. Festivalul «Crăciunul din Slobozia» o să ne pună pe harta marilor oraşe care organizează târguri de sărbători. Sunt convins că organizarea acestui eveniment va deveni o tradiţie frumoasă a oraşului. Aştept cu nerăbdare să mă întâlnesc cu cât mai mulţi slobozeni!”, a precizat primarul municipiului Slobozia.
Evenimentul se va desfăşura între 6 decembrie 2022 şi 1 ianuarie 2023, în Piaţa Revoluţiei din municipiul Slobozia.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )