Controale ITM pentru combaterea muncii nedeclarate şi asigurarea securităţii în muncă

În perioada 06 – 12 mai 2024, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călăraşi a desfăşurat o serie de controale menite să combată munca nedeclarată şi să asigure respectarea normelor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă.
ITM Călăraşi a efectuat 20 de controale axate pe munca nedeclarată, constatând diverse neconformităţi. În urma acestor verificări, doi angajatori au fost sancţionaţi, aplicându-se amenzi în valoare totală de 8000 de lei. Printre principalele nereguli identificate se numără: lipsa informării salariaților despre Regulamentul Intern al întreprinderii, nerealizarea programării concediilor de odihnă, neacordarea sporului de repaus săptămânal, nerespectarea prevederilor privind transmiterea datelor în Revisal și lipsa fișei postului pentru salariați. În paralel, ITM Călăraşi a realizat trei controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, rezultând sancţionarea a doi angajatori cu amenzi însumând 7500 de lei. Problemele constatate au inclus fișe de lucru incomplete pentru echipamentele de muncă și lipsa măsurilor pentru verificarea dotării autovehiculelor înainte de cursă.
Controalele ITM Călăraşi au acoperit o gamă largă de domenii de activitate, inclusiv: agricultură, comerţ, restaurante, transporturi rutiere de mărfuri, activități de pompe funebre, activități auxiliare pentru producția vegetală, activități de asistență medicală specializată, transportul de marfă pe căi navigabile interioare, transporturi de pasageri pe căi navigabile interioare, fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice și fabricarea altor produse chimice anorganice. Pentru fiecare neconformitate constatată, au fost dispuse măsuri cu termene precise de rezolvare, asigurându-se astfel că angajatorii vor lua măsurile necesare pentru a respecta legislația muncii şi a asigura un mediu de muncă sigur şi sănătos pentru toți angajații.
Prin aceste acțiuni, ITM Călăraşi demonstrează un angajament continuu pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi combaterea practicilor ilegale, protejând astfel drepturile şi securitatea muncitorilor.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )