Consiliul Judeţean sprijină financiar competiţiile elevilor ialomiţeni

Autorităţile judeţului acordă o atenţie deosebită învăţământului, încurajând organizarea de concursuri menite să dezvolte aptitudinile elevilor ialomiţeni. Bunăoară, în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Judeţean Ialomiţa (26 mai 2022), au fost aprobate două proiecte prin care vor fi finanţate astfel de manifestări. Anume pentru o şcoală din Feteşti şi Centrul Judeţean de Excelenţă Ialomiţa.
Astfel, în data de 4 iunie, la Feteşti, va avea loc Concursul Regional Interdisciplinar (Limba română şi matematică) „Magia numerelor şi a literelor”, ediţia a XII-a. Proiectul este derulat de Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Feteşti, valoarea totală fiind de 8.000 lei. Din aceasta, Consiliul Judeţean Ialomiţa va acoperi suma de 5.000 lei, destinată premiilor. Restul de 3.100 lei vor fi suportaţi de către unitatea şcolară, pentru materiale consumabile (hârtie, cartuş imprimantă, mape, pixuri,carneţele cartoane diplome, plicuri, etc.) şi protocol (elevi, cadre didactice). La competiţie vor participa
elevi de clasa a IV-a şi ciclu gimnazial, din Ialomiţa şi alte judeţe.
De asemenea, în perioada 4-5 iunie 2022, la Centrul Judeţean de Excelenţă Ialomiţa, din Slobozia, se va desfăşura Concursul „Universul Ştiinţelor”, ediţia a II-a. Consilierii au aprobat ca judeţul Ialomiţa să asigure transportul în vederea realizării unei excursii, cu elevii participanţi la concurs, la Centrala Nucleară de la Cernavodă (60 de elevi şi 18 cadre didactice din cadrul Centrului Judeţean de Excelenţă Ialomiţa). De asemenea, CJ Ialomiţa va găzdui, în Sala de festivităţi Europa, ceremoniile de deschidere şi premiere a concursului.
Ediţia se va bucura de participarea elevilor din Centrele Judeţene de Excelenţă din Regiunea de Sud-Est a ţării, respectiv 132 de elevi şi 24 profesori însoţitori. „Educaţia este o preocupare constantă şi una dintre priorităţile strategice ale Consiliului Judeţean Ialomiţa, în concordanţă cu obiectivele cuprinse în Strategia de dezvoltare a judeţului Ialomiţa pe perioada 2021 -2027. Furnizarea serviciilor publice de interes public judeţean în domeniul educaţiei reprezintă un obiectiv prioritar al activităţii Consiliului Judeţean, iar iniţiativa este primordială pentru Judeţul Ialomiţa”, a precizat Marian Pavel, preşedintele CJ Ialomiţa.

Ramona BUTNARIU

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (1 )