Consiliul Judeţean Ialomiţa găzduieşte Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română, clasele IX – XII, Faza Naţională

Echipa Consiliului Judeţean Ialomiţa a aprobat, recent, în cadrul unei şedinţe ordinare, un proiect de mare anvengură pentru învăţământ. Este vorba despre proiectul de hotărâre privind asocierea judeţului lalomiţa cu lnspectoratul Şcolar Judeţean în vederea realizării în comun a acţiunii cu caracter ştiinţific şi cultural „Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română – clasele IX-XII“ – Faza Naţională.
În cadrul proiectului, se aprobă contribuţia judeţului Ialomiţa la realizarea în comun a acestei activităţi. Contribuţia judeţului este în cuantum de 45.000 de lei, împuternicindu-se, totodată, prin proiectul de hotărâre, preşedintele Consiliului Judeţean, să voteze acest contract de asociere.
Inspectorul şcolar general Steluţa Mitrea, invitată la eveniment, a prezentat, pe scurt, principalele aspecte ale proiectului, aşa cum le-a gândit echipa IŞJ, de comun acord cu reprezentanţii Consiliului Judeţean, care au făcut, imediat, demersuri. „În primul rând, mulţumesc pentru invitaţie. Avem onoarea ca, în acest an şcolar, să găzduim Olimpiada Naţională de Lmba şi Literatura Română, pentru ciclul liceal. Pentru noi, este un eveniment deosebit, mai ales că, în ultimii doi ani, aceste olimpiade şcolare nu s-au mai desfăşurat, din cauza pandemiei. Mulţumim Consiliului Judeţean pentru faptul că a venit în sprijinul nostru. Deja, la acest moment, sunt toate materialele pregătite. Aşteptăm cu drag toţi elevii, profesorii însoţitori şi comisia centrală. Din punct de vedere numeric, avem 177 de elevi de liceu din toată ţara, 42 de profesori însoţitori şi 44 de membri în comisia centrală, bineînţeles şi invitaţi. Am considerat că este în folosul întregului judeţ dacă asigurăm cazarea şi masa elevilor şi profesorilor însoţitori la hotel şi nu la internat. Ştim, din experienţa anilor trecuţi, că elevii nu agreează ideea de a sta în căminele de internat. Nu că nu ar fi condiţiile optime. O parte din elevi şi profesori vor fi cazaţi la Hotel Central şi cealaltă parte, la Hotel Select. Iar membrii comisiei centrale vor fi cazaţi la Hotel Lebăda Amara. De asemenea, pentru a veni în sprijinul acestora din punct de vedere al cazării şi asigurării celor trei mese pe zi, am venit cu rugămintea către Consiliul Judeţean să ne spijine privind contravaloarea mesei de seară. Cuantumul premiilor reprezintă o sumă foarte mică. Atunci, menţiunile speciale vin să suplimenteze acest cuantum şi, pentru cele 26 de menţiuni speciale care vor fi acordate din partea Consiliului Judeţean, este disponibilă o sumă de 5.700 de lei. În afara sumelor pe care sunt absolut convinsă că le vom primi din partea Consiliului Judeţean, două asociaţii de profesori au sponsorizat, la fel, valori destul de consistente. Totodată, mai avem şi alţi sponsori. Accentul pe care noi l-am pus în această activitate a fost în special pe elevi. Avem şi trei elevi de la noi din judeţ, ne dorim din tot sufletul să fie pe podium, dar, categoric, premiile consistente vor fi acordate de către instituţiile partenere şi de sponsorii care au venit în sprijinul nostrum. Vă mulţumesc, în numele copiilor, foarte foarte mult!“, a declarat Steluţa Mitrea, inspector şcolar general Ialomiţa, în cadrul şedinţei.

Petruţa RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )