Consiliul Județean Ialomița a sărbătorit 30 de ani de la înființare

Consiliul Județean Ialomița a sărbătorit joi, 28 aprilie, 30 de ani de la înființarea instituției. Cu acest prilej, echipa Consiliului Județean a organizat o festivitate, la sala ,,Europa” a instituției.
La eveniment au fost prezenți președinții și vicepreședinții care au condus Consiliul Județean Ialomița, secretari, primari și directori ai instituțiilor aflate în subordinea acestuia.
Instituția a fost înființată în 1922, după primele alegeri libere locale din țară. Astfel, reprezentanții administrației publice ialomițene din ultimii 30 de ani au fost felicitați pe scena sălii ,,Europa” de către actualul președinte al Consiliului Județean, Marian Pavel, care le-a înmânat distincții de onoare.
Alături de aceștia, au mai participat vicepreședintele Senatului României, Robert Cazanciuc, senatorul Daniel Fenechiu, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță și parlamentari ialomițeni.
Președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, a pus accent pe însemnătatea acestor 30 de ani pentru fiecare membru al echipei de conducere, de atunci și până în prezent. ,,Aniversăm, astăzi, 30 de ani de activitate a Consiliului Județean. Mă gândesc ce înseamnă 30 de ani într-o analiză istorică. Probabil, câteva propoziții într-o frază. Dar, ce înseamnă 30 de ani pentru fiecare dintre noi? Ce înseamnă 30 de ani pentru domnul Zaharia? Ce înseamnă 30 de ani pentru domnul Gheorghe Savu, pentru Marian Bălan, pentru domnul Cană? Ce înseamnă 30 de ani pentru domnul președinte Ciupercă, pentru doamna Maria Petre, doamna de fier a politicii ialomițene, cum îmi place mie să spun? Ce înseamnă 30 de ani pentru fiecare dintre noi? Acum 30 de ani, eram elev de liceu, aveam 17 ani. Peste ceva timp, acum 22 de ani, a început să-mi intre și mie administrația în cap. Aveam să ajung, în 2000, primar, să dau, pentru prima oară, față în față cu problemele administrației publice locale și județene. Fiecare dintre dumneavoastră, la vremea respectivă, v-ați dăruit cei mai frumoși ani ai vieții acestui județ. Fiecare dintre noi a încercat să realizeze un pic mai bine pentru locuitorii județului Ialomița. Cred eu, că am și reușit. În 30 de ani, în Ialomița, s-a construit cea mai mare catedrală din România după revoluție. Vă mulțumim pentru lucrul acesta. În 30 de ani, au fost proiecte de infrastructură mari, toate realizate cu implicarea dumneavoastră. Pe de o parte executiv, pe de alta, legislativ, întotdeauna susținând proiecte bune pentru județul nostru. Fiecare dintre dumneavoastră, că ați fost parlamentari, primari, consilieri județeni, v-ați implicat în dezvoltarea județului. Îmi doresc un singur lucru. Ca, la aniversarea a 50 de ani de administrație în Ialomița, să fiu și eu lângă dumneavoastră, probabil un pic mai cărunt, și să îi admirăm pe tinerii noștri care la vremea respectivă o să vă conducă județul. Ca să facem lucrul ăsta, fiecare dintre noi trebuie să ne implicăm să ne ținem tinerii acasă. Eu știu că sunt provocări. Faptul că Slobozia este astăzi la mai puțin de o oră de București, de Constanța, de Ploiești, de cea mai mare aglomerație urbană, Galați, Brăila, este o provocare. Dar am putea s-o transformăm într-un avantaj pentru noi. La mulți ani, Ialomița, la mulți ani, doamnelor și domnilor! Numai bine!”, a declarat acesta.

În cadrul festivității, au fost susținute numeroase momente artistice de grupuri și artiști precum Corala ,,Sfântul Mucenic Mina” și solistul vocal Nicușor Dascălu, de artistul liric la Opera Națională, Narcis Brebeanu, de Daria Dogaru, elevă a Colegiului Național ,,Mihai Viteazul” Slobozia, Rodica Ștefan, solistă a Teatrului Național de Operetă ,,Ion Dacian” din București, Mirela Bunoaica, solistă a Operei din Stuttgart, Robert Iosifescu, câștigătorul ,,Trofeului Tinereții” Amara 2021, orchestra ,,Doina Bărăganului”, Valentin Albeșteanu și Tița Ștefan.

Celebrarea instituției a fost, de asemenea, marcată și printr-o expoziție intitulată ,,Călătorind prin timp…”, deschisă în foaierul sălii ,,Europa”, deschisă până la sfârșitul lunii mai. Întregul eveniment a fost prezentat de către managerul Centrului Cultural Ionel Perlea, Clementina Tudor.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )