Consiliul Judeţean Ialomiţa a făcut recepţia lucrărilor de pe DJ 302

Conducerea Consiliului Județean Ialomița a făcut, recent, recepția lucrărilor de execuție aferente proiectului „Modernizarea drumurilor județene DJ 302 localitățile Drăgoești – Roșiori – Movilița – Dridu, DJ 101 localitățile Dridu – Fierbinți Târg – limită județ Ilfov, DJ 101 localitățile Dridu-Jilavele și DJ 402 limită județ Călărași – Sinești (DN2)”.
Acțiunea a avut loc în localitatea Jilavele, iar cu prilejul acesteia, președintele CJ Ialomița, Marian Pavel, a organizat o conferință de presă. La eveniment au fost prezenți Alexandru Potor (administratorul public al județului), Cătălin Grigore (vicepreședinte CJ) și Ștefan Mușoiu (deputat PSD).
Proiectul a fost derulat în parteneriat cu nouă localități din județ, Fierbinți Târg, Adâncata, Drăgoești, Dridu, Jilavele, Moldoveni, Movilița, Roșiori și Sinești, lider de proiect fiind Consiliul Județean Ialomița. În total, în cadrul proiectului, au fost modernizați 49,493 km de drum județean, repartizați astfel:
20,840 km (DJ 302) de la limita cu județul Călărași, drumul traversează localitățile Drăgoiești, Roșiori și Movilița – intersecție E85 până la intersecția cu DJ 101 localitatea Dridu; 21,053 km (DJ 101), care asigură accesul locuitorilor din Movilița, Dridu, Jilavele, Moldoveni, Adâncata către județele Ilfov, Prahova și Călărași și prin DN1D către București și Brașov; 7,600 km (DJ 402), care face singura legătură între localitățile Sinești, Lilieci, Cătrunești și Hagiești, către rețeaua TEN-T, respectiv DN2 (E85). Lucrările au vizat modernizarea infrastructurii rutiere cu mixturi asfaltice de calitate, executarea de șanțuri (din pământ sau beton) pe toată lungimea drumurilor, acostamente, accese la proprietăți, modernizarea trecerilor la nivel de cale ferată, racordarea drumurilor județene cu drumurile naționale sau europene, executarea de marcaje și semnalizări rutiere și așa mai departe.

Din perspectivă economică, modernizarea DJ 302, DJ 101 și DJ 402 conduce implicit la îmbunătățirea infrastructurii regionale de transport. De asemenea, contribuie la siguranța traficului, dezvoltarea infrastructurii de afaceri, a posibilităților de acces la acestea și la îmbunătățirea funcționării eficiente a piețelor de muncă. Mai mult, astfel crește și accesibilitatea la locurile de muncă și se asigură conectivitatea regională și interregională, prin micșorarea distanțelor și a timpilor de parcurs.
Legat de creșterea accesibilității, a fost îmbunătățită legătura către DN 1D și E85 (DN2) prin: DJ 101 a locuitorilor din Movilița, Dridu, Jilavele, Moldoveni, Adâncata către județele Ilfov, Prahova și Călărași și prin DN1; prin DJ 302 a celor din Drăgoești, Roșiori și Movilița către E85 și prin DJ 402 a locuitorilor din Sinești, Lilieci, Cătrunești și Hagiești către rețeaua TEN-T și către orașe precum București și Brașov.
Preşedintele CJ Ialomiţa, Marian Pavel, consideră proiectul ca reprezentând, pentru cetăţeni, una dintre principalele acţiuni din judeţ şi pune accent pe importanţa informării acestora, la fiecare investiţie făcută. „Este cea mai importantă investiţie din judeţul Ialomiţa în ceea ce înseamnă infrastructura de drumuri. E unul din proiectele la care s-a muncit foarte mult. Iar în spatele nostru sunt «eroii», salariaţii din Consiliul Judeţean, care au încercat să găsească soluţii şi niciodată nu au pus beţe în roate acestui proiect şi nici celorlalte care urmează. Mă bucur că astăzi am ajuns la finalitate şi cred că, de aici înainte, trebuie să începem să recepţionăm toate lucrările. Eu fac asta de fiecare dată şi încerc să-mi informez, constant, concetăţenii din Ialomiţa.

Acest proiect s-a derulat pe o perioadă de 84 de luni, în parteneriat cu UAT-urile Fierbinți-Târg, Adâncata, Drăgoești, Dridu, Jilavele, Moldoveni, Movilița, Roșiori și Sinești, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, având o valoare totală de 115.004.412,43 de lei. Modernizarea acestora, aproximativ, 50 de km de drum județean, pe lângă creșterea gradului de siguranță rutieră, a redus, vizibil, timpul  de călătorie către județele și orașele mari”, a declarat Marian Pavel.
Administratorul public al judeţului, Alexandru Potor, a punctat faptul că marele contract a întâmpinat, de-a lungul timpului, mai multe obstacole, însă, atât echipa CJ, cât şi ceilalţi contribuabili s-au mobilizat pentru a rezolva problemele. „În mod real, este singurul dintre contractele care s-au desfășurat fără întârziere. De la semnarea până la începerea lucrărilor pe acest tronson, au fost probleme tehnice deosebite și le-am depășit. Erau chestiuni care, la un moment dat, păreau de nerezolvat și cu un impact financiar foarte mare, dar am reușit să ne încadrăm în toate rigorile. Drumul arată, zic eu, foarte bine. 50 de km este foarte mult, la nivel de județ.
Când ajungi la situația să se interpreteze că un drum a fost proiectat într-o manieră, iar, la construcții, să se descopere că proiectul nu a decurs atât de bine, trebuie să găsești soluții tehnice legale, ca nimeni să aibă vreun dubiu despre cheltuirea banilor. Iar asta e o muncă de multe sute de ore. Aici vreau să felicit echipa din Consiliul Județean, directorii, dar și experții din toate direcțiile care au lucrat. I se cuvine un cuvânt de laudă și antreprenorului, constructorului care a reușit să se încadreze în rigorile proiectului”, a precizat Alexandru Potor, administratorul public al judeţului Ialomiţa.

Petruţa RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )