Consiliul Elevilor solicită redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit către organizație, celor care cred în misiunea sa

Consiliul Județean al Elevilor Ialomița, în calitate de unică structură de reprezentare a elevilor la nivel județean, solicită redirecționarea unei părți din impozitul pe venit tuturor contribuabililor care cred în misiunea sa.
Anual, orice cetăţean român cu venituri poate alege să redirecţioneze o parte din impozitul său pe venit către o cauză în care crede, în speţă o organizaţie non-profit. Începând cu anul 2019, procentul pe care românii îl pot redirecţiona a crescut de la 2% la 3,5%. Întregul proces se desfăşoară cu ajutorul Formularului 230. Formularul, odată completat, reprezintă voința contribuabilului de a redirecționa un procent (până la 3,5%) din impozitul pe venit anual datorat către o organizație nonprofit, precum şi pentru acordarea de burse private. Orice salariat are dreptul să completeze acest formular, iar în cazul în care nu o face, procentul va merge către stat.
De menționat este faptul că redirecționarea acestui procent nu afectează în niciun fel alte contribuții pe care un salariat le are, precum pensiile private. Întregul proces este coordonat de către ANAF, iar formularul poate fi completat atât online, cât şi fizic. Perioada pentru care procentul poate fi acordat este de un an sau doi, în funcţie de preferinţa bifată la completarea formularului. Anul acesta, termenul limită pentru depunerea formularelor este data de 25 mai. Procesul de redirecţionare se realizează astfel: prin completarea online a formularului 230 de pe pagina Consiliului Naţional al Elevilor sau pe forma printată, din anexa documentului; retrimiterea formularului completat online prin intermediul e-mail-ului, la adresa formular230@consiliulelevilor.ro. În cazul în care formularul a fost completat în format fizic, acesta se depune la cea mai apropiată sucursală ANAF, până la data de 25 mai, cel târziu.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )