Concurs de creație muzicală pentru tineri, desfășurat în luna decembrie

Elevii de gimnaziu şi liceenii din România sunt invitați să participe, până pe 12 decembrie, la o competiție de creație muzicală, îmbinând mai multe teme de educație cu dezvoltarea durabilă. Concursul este organizat de Official Freestyle Club România, în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Educației Deschise și cu sprijinul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă. Obiectivul final este ca tinerii și adulții care participă să înțeleagă cum anumite instrumente şi tehnici actuale de creație artistică pot fi utilizate inteligent în contexte de educație non-formală.

„Foarte multe dintre proiectele sprijinite de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă sunt inovatoare și adresate noii generații. Lansăm o nouă provocare pentru tineri care le dă posibilitatea să se informeze și să se exprime într-un mod original pe o temă care îi privește în mod direct: dezvoltarea durabilă”, transmite László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

În cadrul proiectului, tinerii sunt provocați să compună şi să interpreteze, în versuri de hip hop, o creație muzicală proprie. Ideea principală este ca aceștia să fie creativi pornind de la una dintre cele trei teme lansate prin concurs. Este un efort de a creşte conştientizarea publică asupra importanței educației, culturii locale şi a moştenirii naturale. Temele de concurs, de la care participanții se pot inspira în compoziție, sunt: Respect pentru tradiție; Iubește planeta și planeta te va iubi; Când știi multe ești liber.

„În tehnica improvizației este vorba, de multe ori, despre talent înnăscut. Totuși, a fi un bun improvizator presupune și un bagaj generos de cunoștințe. Iar tehnica în sine, pentru rafinare, cere multă experimentare. În contextul proiectului nostru, improvizația se referă la creație muzicală spontană care pornește tocmai de la acest mix de abilități și resurse. Ne propunem să îi încurajăm pe tineri să își folosească calitățile artistice și mintea creativă”, declară Emi Popa (AFO), fondator Official Freestyle Club România.

Mecanismul, regulamentul şi calendarul competiției pot fi consultate aici: www.officialfreestyleclub.com/edu.

Joi, pe 9 decembrie, organizatorii vor difuza, prin paginile de proiect și rețelele de socializare, o sesiune de întrebări și răspunsuri. Acestea vor viza atât scopul, obiectivele, mecanismul de concurs, cât și o serie de informații suplimentare privind tehnica improvizației și legătura cu educația. Pe 13 decembrie, organizatorii vor anunța cei trei câştigători prin pagina de concurs şi rețelele de social media. Câștigătorii competiției „Improvizație pentru educație” vor fi premiați cu echipamente de producție.

Cătălina GHEORGHE

 

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )