Comisia Europeană aprobă investiții de 126 milioane de euro pentru dezvoltarea porturilor României în contextul tensiunilor ruso-ucrainene

În contextul creșterii semnificative a fluxurilor comerciale în porturile României, generate de războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, Comisia Europeană a aprobat o schemă notificată de către România, cu scopul de a sprijini investițiile în infrastructura portuară. Europarlamentarul PNL Dan Motreanu a fost un promotor cheie al acestei inițiative, care are ca obiectiv consolidarea capacităților portuare și îmbunătățirea eficienței operaționale.
Schemă de sprijin, în valoare totală de 126 de milioane de euro, va fi parțial finanțată din fondurile de coeziune ale Uniunii Europene, reflectând astfel angajamentul UE față de susținerea țărilor membre în perioade critice. Potrivit comunicatului oficial, granturi în cuantum de până la zece milioane de euro vor fi acordate societăților de logistică din porturile românești situate strategic pe granița estică a Uniunii Europene: Giurgiu, Constanța și Galați.
De asemenea, vor beneficia de sprijin porturile situate pe canalul Dunăre-Marea Neagră, inclusiv Poarta Albă și Midia Năvodari, precum și porturile “satelit” ale Constanței – Midia și Mangalia, prin canalul Sulina. Aceste investiții vor contribui semnificativ la dezvoltarea infrastructurii portuare din regiune și la consolidarea capacităților de manipulare și depozitare a mărfurilor.
Un punct focal al schemei de sprijin este acordarea de asistență operatorilor porturilor de la Dunăre și Marea Neagră pentru a face față creșterii semnificative a fluxurilor comerciale. Obiectivul este eliminarea blocajelor și reducerea întârzierilor, asigurând astfel o gestionare eficientă a mărfurilor și menținerea unui flux comercial fluid.
Europarlamentarul Dan Motreanu a subliniat importanța acestei scheme de sprijin în contextul schimbărilor geopolitice și a subliniat că aceasta va contribui nu doar la dezvoltarea economică a României, ci și la întărirea securității și stabilității în regiunea Mării Negre.
În final, investițiile propuse vor nu doar sprijini porturile în gestionarea creșterii fluxurilor comerciale, ci vor crea și o infrastructură portuară modernă, pregătită să facă față provocărilor viitoare și să servească drept motor pentru dezvoltarea economică sustenabilă a României.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )