Clubul Rotary Călăraşi, împreună cu Societatea Română de Cardiologie şi Fundaţia Română a Inimii, lansează programul „Promenada Inimilor 2021”

Clubul Rotary Călăraşi, lansează în 2021, programul „Promenada Inimilor”, proiect de parcurgere a unui traseu accesibil ce îşi propune, ca în această perioadă atipică, să păstrăm un stil de viaţă cât mai sănătos, reamintind tuturor că activitatea fizică, minim 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare. ,,La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Voi ce faceţi?”, vă întreabă membrii clubului Rotary Călăraşi.

Traseul din Călăraşi are o lungime de circa 3 km, începând din Parcul Central, zona Restaurant Queen, parcul Dumbrava, Grădina Zoologică (vizitată gratuit de participanţi), Hotel Hestia, cu sosire la Restaurantul Queen.

Plecarea în traseu a avut loc astăzi (29 septembrie 2021), începând cu ora 10,00, prin organizarea unei plimbări în aer liber, la care au fost invitaţi să participe toţi locuitorii municipiului Călăraşi sau judeţului Călăraşi. Fiecare participant a primit, la plecare, o insignă, o hartă, o sticlă cu apă, iar la sosire – un bilet la tombola ce va fi organizată, la ora 17.00, la Restaurantul Queen. Dovada parcurgerii traseului va fi prezentarea unei fotografii în dreptul panoului de informare amplasat în Grădina Zoologică, în dreptul ţarcului STRUŢI NANDU.

În acest an, în România, acest eveniment se va desfăşura, concomitent, în peste 26 de oraşe. Program iniţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, „Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane, în lupta bolilor cardiovasculare.

Parteneri evenimentului sunt: Primăria Municipiului Călăraşi, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călăraşi; Societatea Naţională de Cruce Roşie, Filiala Călăraşi.

Ramona BUTNARIU

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )