CJE Ialomiţa protestează împotriva modificărilor legate de bursele de merit

Zilele acestea, Consiliul Judeţean al Elevilor Ialomiţa a organizat, în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa, un protest în baza măririi mediei de acordare a burselor, prin prezenta campanie „Doliu pentru burse”.
Reprezentanţii CJE Ialomiţa sunt revoltaţi pe faptul că decizia majorării mediei a fost luată din pix, peste noapte, fără a se consulta Ministerul Educaţiei cu asociaţiile de părinţi sau de elevi. Această medie de 9,50, în opinia lor, reprezintă un grad apropiat de excelenţă. Iar dacă anul trecut, bursa o primeau circa 75% dintre elevi, anul acesta o vor avea doar 35% din ei. Asta, în contextul în care cuantumul pentru burse s-a dublat faţă de anul trecut. Iar în acest an şcolar, suma fiind dublă, bursele s-au micşorat ca număr, din cauza schimbării legislaţiei.
Deoarece elevii, foarte vocali, şi-au făcut simţită prezenţa, inspectorul şcolar general, Steluţa Mitrea, i-a invitat înăuntrul instituţiei, pentru a discuta pe îndelete, chiar dacă a avut o reacţie surprinzătoare. Audienţa a durat în jur de 40-45 de minute. „Părerea doamnei inspector, referitor la schimbările peste noapte, este una pozitivă, deoarece consideră că, fiind un cuantum mai mare, îi va stimula pe elevi. Iar, astfel, vor fi mai multe performanţe şcolare. O soluţie pe care o recomandă este să se identifice elevii ce au nevoie de bursa de studiu şi să-şi depună dosarul la începutul semestrului al doilea, deoarece media de acordare acolo este de la 7.50 în sus. I se pare normal ceea ce se întâmplă, deoarece trebuie făcută, după cum ne-a spus, o departajare între elevi. De asemenea, bursele nu au fost acordate aşa cum trebuie în judeţ pentru că fiecare şcoală sau liceu a hotărât, în Consiliul de Administaţie, media minimă de la care să se acorde cele de merit. Aceste satistici vor fi comunicate ulterior, în urma audienţei promise, către CJE Ialomiţa, din data de 1 februarie”, a declarat Carla Popa, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Ialomiţa.

Petruţa RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )