CJE Ialomița atrage atenția asupra incidentului intolerabil din orașul Țăndărei

Reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Ialomița își manifestă revolta cu privire la evenimentului recent din orașul Țăndărei, unde mai mulți elevi au fost constrânși să împingă un microbuz școlar pentru a porni. Pe 22 februarie, aceștia au primit un articol în care este evidențiat clar faptul că mai mulți elevi navetiști ce studiază în Țăndărei sunt puși să împingă microbuzul ce trebuia să-i ducă acasă. În urma dificultăților de pornire, fapt ce, în condiții normale, nu ar trebui să se petreacă, șoferul microbuzului îi trimite pe școlari în spatele vehiculului pentru a-l urni din loc. Acest incident pune cert elevii în pericol, rezultând un abuz asupra lor, fapt care ar trebui să lipsească cu desăvârșire din învățământul din Ialomița.
Având în vedere normele de conduită morală și nu numai, încălcate, Consiliul Județean al Elevilor Ialomița atrage atenția asupra întâmplării și cere sancționarea imediată a celor în cauză conform Regulamentului-cadru privind modul de utilizare a microbuzelor pentru transportul școlar Art. 4 a) Utilizarea microbuzelor şcolare pentru transportul elevilor este permisă doar dacă acestea îndeplinesc toate condiţiile legale (se află în stare tehnică corespunzătoare, sunt dotate conform legislaţiei în vigoare, unitatea posedă certificat de transport în cont propriu pentru microbuzul respectiv, sunt achitate taxele de drum, asigurarea RCA, asigurare pentru persoanele transportate, etc.).
„Nu admitem ce s-a întâmplat în Țăndărei. Conducerea și Inspectoratul Școlar Județean trebuie să se autosesizeze și să ia măsuri imediate în ceea ce privește drepturile și normele legale încălcate. Scopul principal al utilizării mijloacelor de transport şcolar este transportul dus-întors al elevilor, între localitatea de domiciliu a acestora şi unitatea de învăţământ în care îşi desfăşoară cursurile. Ci nu de a supune elevii la așa ceva. Pentru folosirea mijloacelor de transport şcolar este nevoie de avizul conform al inspectorului şcolar general/inspectorului şcolar general adjunct. Avizul se obţine în urma întocmirii de către directorul unităţii de învăţământ a unui memoriu justificativ în acest sens. Cred cu tărie că astfel de lucruri nu trebuie să se mai întâmple, mai ales când este pusă în joc viața unui elev. Consiliul Județean al Elevilor Ialomița cere luarea imediată de măsuri în această privință”, transmite Carla Nicoleta Popa, președintele Consiliului Județean al Elevilor Ialomița.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )