Cea de-a III-a ediţie la şah clasic, la Urziceni!

Chiar dacă încă este pandemie, viaţa îşi urmează cursul, fireşte cu respectarea măsurilor de prevenţie de-acum devenite uzuale. Astfel, week-end-ul trecut, municipiul Urziceni a fost gazda unei competiţii sportive, care a avut loc într-o locaţie privată cu condiţii bune de desfăşurare.

Mai exact a fost vorba de cea de-a III-a ediţie la şah clasic, Openul Ialomiţei, organizat, pe 13 şi 14 februarie 2021, de Asociaţia Clubul Sportiv Viitorul Urziceni.

La competiţia au participat jucători din întreaga ţară, unii venind tocmai de la Iaşi. Directorul de turneu, Alexandru Jamba a informat că prin acest eveniment s-a încercat o mobilizare, în acest an, a unui concurs, după o pauză îndelungată. „S-a încercat o mobilizare, fiind esenţial efortul depus pentru a menţine o legătură între clubul de şah din Urziceni şi participanţi. Spre uimirea noastră, la competiţie au participat un număr mare şahişti. Am avut 58 de concurenţi din zone precum, Bacău, Buzău, Braşov, Constanţa, Sibiu. Competiţia a fost desfăşurată în conformitate cu prevederile sanitare la nivel naţional pe timp de pandemie, făcându-se tot posibilul pentru a proteja sănătatea tuturor participanţilor. Ţinând cont că a fost un succes acest eveniment sportiv, sperăm să putem organiza şi alte concursuri, cu proxima ocazie”, a precizat Alexandru Jamba.

În urma competiţiei, pe primul loc s-a clasat Mădălin Andronescu, maestru în şah de la Buzău; locul 2 – Gigi Grigore din Bucureşti şi locul trei –  Ştefan Emilian Prisăcaru, de la Vaslui. În fapt, s-au dat premii până la locul 5, un jucător de seamă, de la ACS Viitorul Urziceni, fiind Ion Cristian Veneţeanu (locul 4), care a ieşit pe locul 4 şi este maestru naţional în şah de peste 20 de ani.  Locul 5 i-a revenit altui participant, respectiv Alexandru Caraba. „Ca de fiecare dată, premiile în bani, cupe, diplome şi medalii au fost acordate pe categorii. Un lucru îmbucurător este că jumătate din clasament a fost constituit numai din copii. Asta reprezintă un lucru mare, căci ne arată că şahul are un viitor”, a mai adăugat Alexandru Jamba.

Laurenţiu Giani MARINACHE

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )